Connect with us

Hi, what are you looking for?

Filem

Filem The Experts Bakal Temui Penonton Tidak Lama Lagi

Filem The Experts, sebuah naskah berfilemkan aksi rompakan hasil terbitan Astro Shaw bakal menemui penonton di pawagam tidak lama lagi.

Naib Presiden, Ketua Astro Shaw & Perniagaan Melayu Nusantara, Raja Jastina Raja Arshad berkata filem berkonsepkan heist seperti The Experts ini jarang dihasilkan di Malaysia.

“Kami yakin naskhah sebegini mempunyai peminat dan pengikutnya tersendiri. Selaku perintis, Astro Shaw amat menitik beratkan kualiti dan penceritaan yang menghiburkan,” katanya dalam satu kenyataan.

FThe Experts diarahkan oleh sutradara filem pecah panggung Polis Evo 2 iaitu Andre Chiew bersama Nazim Shah, manakala skrip ditulis oleh Ayam Fared, Abhilash Chand, Mamu Vies, Kyle Goonting dan Joel Soh.

Ia mengisahkan sekumpulan adik-beradik yang mempunyai kepakaran masing-masing dalam kegiatan merompak.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Selepas menggemparkan negara dengan rompakan jongkong emas di lapangan terbang, abang mereka memaksa adik-adiknya untuk memulakan hidup baru.

Namun, salah seorang adik mereka merancang untuk mencuri cincin berharga jutaan ringgit, lantas terperangkap dengan ugutan besar.

Ini memaksa Syarif, Khairul, Emma, Amiruddin dan Rozland kembali ke dunia yang telah lama ditinggalkan dan merancang rompakan paling besar.

“Bagi menyuntik keterujaan penonton, kami kongsikan gambar eksklusif pertama daripada daripada babak filem ini, sekali gus mengumumkan secara rasmi barisan pelakon utama.
“Banyak lagi yang akan kami kongsikan tentang The Experts dari masa ke semasa,” ujar Raja Jastina.

Filem ini dibintangi oleh barisan pelakon terkenal seperti seperti Datuk Aaron Aziz, Remy Ishak, Syafiq Kyle, Mimi Lana dan ramai lagi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nantikan kemunculan filem aksi ini selain boleh ikuti perkembangan filem ini di media sosial Instagram, X, TikTok dan Facebook Astro Shaw atau Astro Gempak.

+ posts

Anis Rabiatul
Ditulis oleh Anis Rabiatul

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.