Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Diminta Peluk Islam, Lee Dong Wook Minta Maaf -“Saya Minum Alkohol”

Pelakon terkenal Korea Selatan, Lee Dong Wook minta maaf kepada peminat selepas disoal dan diminta peluk agama Islam, baru-baru ini.

Lee Dong Wook diminta peluk Islam

Menerusi hantaran tular di platform TikTok, pelakon drama Goblin itu dilihat melakukan siaran langsung di platform media sosial bersama peminat.

Bagaimanapun, aktor berusia 42 tahun itu menerima soalan di luar jangkaan ketika sesi beramah mesra bersama peminat secara siaran langsung.

Mana tidaknya, bintang Korea Selatan yang menjadi kegilaan ramai gegadis menerima soalan dari peminat Arab sehingga membuatkan orang lain berasa terkejut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Peminat tersebut meninggalkan soalan kepada Lee Dong Wook dan bertanya sama ada aktor tersebut boleh menjadi seorang muslim.

“Adakah kamu boleh menjadi seorang muslim?”soal peminat tersebut.

Lee Dong Wook Islam

Artikel lain: Nampak Kacak Hisap Rokok, Peminat Cemburu Choi Hyun Wook Ada Kekasih

Minta maaf sebab minum alkohol

Dengan penuh rasa hormat, dia yang terkenal dengan drama romantik komedi My Girl sehingga menciptakan fenomena suatu ketika dahulu meminta maaf kerana tidak dapat berbuat demikian.

Jelasnya, dia tidak boleh memeluk Islam kerana tabiatnya suka meminum minuman alkohol.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Saya minta maaf, saya minum alkohol,”jawabnya.
@xx_lily71

this how leedongwook replied when of his arab fans ask him ” can u be a muslim? ” #xyzbca #leedongwook #ashopforkillers #viral #kpopfyp #FORYOURPAGE #actorkdrama

♬ queen of disaster with sparkles – d6lliepnk

Siapa tanya soalan ni?

Soalan peminat tersebut menerima pelbagai reaksi dalam kalangan warganet dan mereka mempersoalkan pengaju soalan tidak mempunyai sensitiviti serta hormat akan seseorang.

Tak sangka Lee Dong Wook tahu halal haram

Sementara itu, ramai dalam kalangan warganet terutama peminat terkejut mendengar alasan yang diberikan oleh aktor tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Mereka berkata, jawapan yang diberikan oleh aktor tersebut jelas menunjukkan dia sedia maklum mengenai halal haram sesuatu makanan dan minuman bagi umat Islam.

Lee Dong Wook Islam Lee Dong Wook Islam Lee Dong Wook Islam Lee Dong Wook Islam Lee Dong Wook Islam

Sumber: TikTok @xx_lily71

+ posts

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Farah Nadia
Ditulis oleh Farah Nadia

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kementerian Kerja Raya (KKR) peruntuk RM135.8 juta untuk pelaksanaan kerja penyenggaraan jalan, cerun, jambatan dan bangunan Gunasama Persekutuan di Negeri Sembilan tahun ini. Menterinya Datuk...

Lokal

Seorang wanita maut jatuh tingkat 23 dipercayai selepas ditolak oleh kekasihnya di sebuah kondominium di Setia Alam, malam tadi. Jatuh ke tingkat tujuh kondominium...

Lokal

Video sebuah kereta dipandu melulu sehingga merempuh penunggang motosikal telah menjadi perhatian ramai apabila mangsa dilihat melambung akibat pelanggaran tersebut. Menerusi video rakaman dashcam...

Spotlight

Cucu sulung kepada penyanyi terkenal Indonesia, Kris Dayanti iaitu Ameena Hanna Nur Atta menerima hadiah sebuah kereta mewah bersempena ulang tahun kelahirannya ke-2. Menerusi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.