Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Demi Sertai Marathon, Bapa Sanggup Beli Makanan Sebelum Tinggal Anak Dalam Kereta

Seorang bapa dikenali Peng mengaku telah meninggalkan anak perempuannya berusia lima tahun di dalam kereta selama berjam-jam, semata-mata mahu menyertai acara larian marathon.

Bapa mengaku tinggalkan anak dalam kereta

Dia bagaimanapun mempertahankan diri dengan mendakwa jarak larian acara marathon disertainya adalah singkat. Malah, dia juga pantas kembali kepada anaknya yang bersendirian di dalam kereta.

“Saya hanya berlari 1.5 kilometer, kemudian kembali ke kereta dan mendapati dia (anak) sedang tidur,”katanya.

Pengakuan tersebut dibuat selepas menerima banyak kecaman di kalangan warganet setelah bekas isterinya, Zhao berkongsi di media sosial.

Tegas Peng, bekas isterinya boleh memfailkan saman sekiranya tidak berpuas hati dengan tindakannya meninggalkan anak di dalam kereta.

“Jika tidak berpuas hati dengan keputusan saya, maka dia boleh memfailkan saman terhadap saya dan mengambil semula anak kami yang dijaga oleh saya,”katanya.

Artikel lain: Kanak-Kanak Dua Tahun Maut , Ibu Tertinggal Lebih Tujuh Jam Dalam Kereta

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel lain: ‘Prank’ Tinggalkan Anak, Isteri Baim Wong Teruk Dihentam Netizen

Zhao yang tinggal di wilayah Hunan, China juga mendedahkan antara sebab mereka bercerai adalah dirinya tidak tahan dengan sikap bekas suaminya ‘obses dengan acara larian marathon’.

Zhao menyatakan anaknya tinggal bersama bekas suami sejak mereka bercerai dan tidak tahu dengan lebih lanjut mengenai perkara tersebut.

Dia hanya mengetahui perkara demikian selepas anak perempuannya bercerita mengenai kejadian tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Maklumnya, bekas suami membeli sarapan pagi dan meninggalkan telefon pintar untuk tujuan hiburan sebelum menguncinya di dalam kereta untuk menyertai acara maraton.

Sumber: South China Morning Post 

Farah Nadia
Ditulis oleh Farah Nadia

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kerajaan bersetuju melaksanakan Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 3.0 dengan konsep dan format baharu di bawah Kementerian Pertahanan (MINDEF). Menteri Pertahanan, Datuk Seri Mohamed...

Lokal

Seramai 45 orang termasuk tujuh kanak-kanak dilaporkan terperangkap dalam kejadian kepala air ketika pertandingan memancing di sebuah kolam berhampiran Kampung Longob, Jalan Tandek, Kota...

Spotlight

Ahli gusti profesional, John Cena mengumumkan akan bersara daripada sukan yang diminatinya, WWE pada tahun depan selepas dua dekad terlibat dalam gelanggang tersebut. Menerusi...

Sukan

Harapan penerjun kebangsaan, Ooi Tze Liang tidak kesampaian apabila kem terjun negara gagal memperoleh slot tambahan daripada Akuatik Dunia untuk beraksi di Sukan Olimpik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd