Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bisnes

CIMB Octo Dilapor Ganti CIMB Clicks Bermula 11 Jun Ini

Syarikat Perkhidmatan Kewangan, CIMB Group Holdings Berhad (CIMB) mengumumkan akan menamatkan penawaran aplikasi CIMB Clicks yang berkuat kuasa pada 11 Jun depan.

Menerusi satu kenyataan, CIMB memaklumkan perkata tersebut sekali gus memberitahu aplikasi CIMB Clicks akan diggantikan dengan CIMB OCTO yang merupakan sebuah wajah baharu dan direka untuk menjadikan perbankan harian pelanggannnya lebih mudah dan lebih teratur.

Foto: The Star

“Kami beralih ke Aplikasi CIMB OCTO!.
“Dengan Aplikasi CIMB OCTO, ia adalah cara yang lebih mudah untuk mengurus kewangan anda dengan cepat dan selamat, memberikan pengalaman perbankan yang bijak dan diperibadikan,” katanya.

CIMB juga memberitahu bahawa aplikasi CIMB Clicks tidak lagi boleh dimuat-turun selepas tarikh tersebut dan akan dialih keluar daripada gedung AppStore, PlayStore dan juga AppGallery.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Foto: my.glbnews.com

“Muat turun Apl CIMB OCTO daripada Apple App Store, Google Play Store atau Galeri Aplikasi Huawei hari ini.
“Masih menggunakan Aplikasi CIMB Clicks? Anda boleh terus menggunakannya tetapi tidak lama. Tukar kepada CIMB OCTO hari ini dan buka kunci pelbagai ciri baharu,” tambahnya lagi.

Sementara itu, CIMB juga turut menggalakkan pelanggan supaya memuat turun CIMB OCTO sebelum tarikh peralihan tersebut kerana aplikasi berkenaan didatangkan dengan penampilan yang telah diperbaharui, ciri-ciri pemperibadian tambahan dan alat perbankan pintar baharu untuk pelanggan CIMB.

Foto: CIMB

Untuk makluman, CIMB OCTO mempunyai ciri-ciri seperti Semakan akaun, Pindahan kepada CIMB/DuitNow/IBG, JomPAY, Tambah Nilai Prabayar Mudah Alih, Pengaktifan Notifikasi dan banyak lagi, sudah boleh digunakan oleh pelanggan CIMB dan telah pun tersedia di Apple AppStore dan Google Play Store.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: CIMB

Avatar
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Bisnes

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan bakal menyertai Kumpulan BRICS (sebuah kesatuan ekonomi yang terdiri daripada negara-negara Brazil, Rusia, India, China, dan Afrika...

Spotlight

Rosé Blackpink telah menandatangani kontrak pengurusan dengan anak syarikat YG Entertaiment, The Black Label dan kini sedang dalam proses mempersiapkan muzik baharu untuk dipersembahkan...

Lokal

Polis sedang memburu empat lelaki bertopeng yang terlibat kes samun menggunakan senjata api di sebuah kedai emas dalam bangunan pusat beli belah di Metro...

Bisnes

Syarikat perisian komputer, Adobe Systems Incorporated (Adobe) dilaporkan telah disaman Jabatan Keadilan Amerika (DOJ) berikutan penawaran pelan langganan yang dikatakan tidak telus kepada pengguna. Menerusi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd