Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Bukan ‘Buat Muka’, Mata Ahmad Zahid Lebam Kerana Pembedahan Saraf

Anak kepada Timbalan Perdana Menteri, Datuk Nurulhidayah mendedahkan mata ayahnya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi kelihatan lebam dan bengkak kerana menjalani pembedahan mata akibat saraf organ tersebut tidak brfungsi.

Perkara tesebut dimaklumkan oleh Hidayah menerusi laman Instagramnya selepas menjawab persoalan daripada salah seorang pengikut mengenai keadaan kesihatan ayahnya.

Jelas Hidayah, ayahnya kini dalam proses pemulihan mata selepas menjalani pembedahan tersebut.

“Dia dalam pemulihan lepas pembedahan,” ujarnya.

Bukan itu sahaja, dia turut menjelaskan mata ayahnya telah jatuh disebabkan kegagalan organ tersebut daripada terus berfungsi sehingga perlu membuat pembedahan dengan kadar segera.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bahkan, dia menolak dakwaan orang ramai yang menuduh pemimpin tersebut membuat pembedahan muka sehingga mengundang fitnah di media sosial.

“Saraf mata dia tak berfungsi, tu mata dia jadi jatuh. Buat muka buat apa bukannya super star pun, kalau sampai mudarat sebab saraf mata kena la buat sesuatu.
“Tapi biasa la orang lagi seronok fitnah daripada tahu perkara sebenar,” katanya lagi.

Terdahulu, ramai yang tertanya-tanya mengenai keadaan mata Ahmad Zahid yang lebam selepas dilaporkan bercuti dua minggu.

Sumber: Instagram @nurul.zahid

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nur Ain
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Polis masih menjalankan siasatan untuk mencari seorang guru wanita dari Sekolah Kebangsaan Kota Masai 3, Pasir Gudang, Johor yang dilaporkan hilang sejak 26 Disember...

Lokal

Persatuan Hindu Agamam Ani Malaysia meminta kerajaan tidak terus menutup mulut dalam isu melibatkan penceramah bebas, Firdaus Wong yang didakwa menyarankan cara mengislamkan remaja...

Lokal

Kedua-dua peguam yang mewakili ibu Zayn Rayyan bantah permohonan polis untuk rekod pengakuan anak guam mereka di Mahkamah Majistret 2 di Petaling Jaya pada...

Sosial

Majlis Ulama Indonesia (MUI) tampil memberi penjelasan dengan menyiasat dakwaan video yang tular berhubung penduduk mendaki Gunung Bawakaraeng di wilayah Sulawesi untuk melakukan ibadat...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd