Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Bukan ‘Buat Muka’, Mata Ahmad Zahid Lebam Kerana Pembedahan Saraf

Anak kepada Timbalan Perdana Menteri, Datuk Nurulhidayah mendedahkan mata ayahnya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi kelihatan lebam dan bengkak kerana menjalani pembedahan mata akibat saraf organ tersebut tidak brfungsi.

Perkara tesebut dimaklumkan oleh Hidayah menerusi laman Instagramnya selepas menjawab persoalan daripada salah seorang pengikut mengenai keadaan kesihatan ayahnya.

Jelas Hidayah, ayahnya kini dalam proses pemulihan mata selepas menjalani pembedahan tersebut.

“Dia dalam pemulihan lepas pembedahan,” ujarnya.

Bukan itu sahaja, dia turut menjelaskan mata ayahnya telah jatuh disebabkan kegagalan organ tersebut daripada terus berfungsi sehingga perlu membuat pembedahan dengan kadar segera.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bahkan, dia menolak dakwaan orang ramai yang menuduh pemimpin tersebut membuat pembedahan muka sehingga mengundang fitnah di media sosial.

“Saraf mata dia tak berfungsi, tu mata dia jadi jatuh. Buat muka buat apa bukannya super star pun, kalau sampai mudarat sebab saraf mata kena la buat sesuatu.
“Tapi biasa la orang lagi seronok fitnah daripada tahu perkara sebenar,” katanya lagi.

Terdahulu, ramai yang tertanya-tanya mengenai keadaan mata Ahmad Zahid yang lebam selepas dilaporkan bercuti dua minggu.

Sumber: Instagram @nurul.zahid

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Kolumnis

Persediaan umat Islam dalam menyambut kedatangan lebaran Aidilfitri yang berbaki tidak kurang dari seminggu merupakan detik yang sering menjadi keutamaan dalam setiap keluarga. Keterujaan...

Sosial

Seorang pelancong ‘mat salleh’ telah mengundang kecaman orang ramai kerana beranggapan bahawa rakyat Malaysia tidak bersikap ramah terhadapnya. Menerusi perkongsian @anthraxxx781 di akaun X,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd