Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Buat Kali Pertama! Lagu Rasmi Malaysia Madani Dinyanyikan Oleh Bunkface

Kumpulan Bunkface mempersembahkan lagu rasmi Malaysia Madani buat kali pertama dalam program dialog anak muda Temu Anwar di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), Kuala Lumpur hari ini.

Menurut laporan Astro Awani, lagu berdurasi dua minit empat saat itu dinyanyikan di hadapan lebih kurang 8,000 peserta dalam kalangan belia yang menyertai program tersebut.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga Menteri Kewangan menghadiri program berkenaan dikendalikan oleh pelakon popular, Amelia Henderson.

Sementara itu, Anwar menerusi sebuah hantaran di laman Facebook menyeru orang ramai menghayati lagu Malaysia Madani supaya dapat menyelami setiap nilai dalam gagasan yang diperkenalkan oleh beliau.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Dengan rentak kita satukan semangat rakyat. Dengan nada kita padukan seluruh suara.
“Dengarkan dan hayati lagu rasmi #MalaysiaMADANI penuh bertenaga dari Bunkface agar setiap nilai #MalaysiaMADANI subur dalam jiwa seluruh anak bangsa,” katanya.

Terdahulu, Anwar mengumumkan Malaysia MADANI sebagai kerangka dasar bagi memartabatkan semula negara sebagai negara makmur berteraskan enam tonggak utama KeMampanan, KesejAhteraan, Daya cipta, HormAt, KeyakiNan, Ihsan.

Sumber: Astro Awani (Irfan Faruqi), Facebook Anwar Ibrahim

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pemergian sepasang suami isteri yang maut dalam kemalangan membabitkan lima buah kenderaan di Kampung Selamat, Sungai Tong, Setiu semalam mengundang rasa sayu dalam kalangan...

Dunia

Seorang wanita menangis sewaktu menjalani hukuman sebat sebanyak 100 kali di hadapan umum selepas didapati bersalah berzina dengan iparnya. Tak kuat tahan sakit Video...

Sukan

Jurulatih pasukan bolasepak kebangsaan Indonesia, Shin Tae Yong telah meminta agar anak buahnya tidak berpuasa ketika turut menentang Burundi pada 25 dan 28 Mac...

Lokal

Malang tidak berbau, seorang lelaki dilaporkan maut selepas motosikal ditungganinya dipercayai gagal memotong sebuah kereta sebelum bertembung dengan treler. Kejadian dipercayai berlaku kira-kira jam...

Advertisement