Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Buat Kali Pertama! Lagu Rasmi Malaysia Madani Dinyanyikan Oleh Bunkface

Kumpulan Bunkface mempersembahkan lagu rasmi Malaysia Madani buat kali pertama dalam program dialog anak muda Temu Anwar di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), Kuala Lumpur hari ini.

Menurut laporan Astro Awani, lagu berdurasi dua minit empat saat itu dinyanyikan di hadapan lebih kurang 8,000 peserta dalam kalangan belia yang menyertai program tersebut.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga Menteri Kewangan menghadiri program berkenaan dikendalikan oleh pelakon popular, Amelia Henderson.

Sementara itu, Anwar menerusi sebuah hantaran di laman Facebook menyeru orang ramai menghayati lagu Malaysia Madani supaya dapat menyelami setiap nilai dalam gagasan yang diperkenalkan oleh beliau.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Dengan rentak kita satukan semangat rakyat. Dengan nada kita padukan seluruh suara.
“Dengarkan dan hayati lagu rasmi #MalaysiaMADANI penuh bertenaga dari Bunkface agar setiap nilai #MalaysiaMADANI subur dalam jiwa seluruh anak bangsa,” katanya.

Terdahulu, Anwar mengumumkan Malaysia MADANI sebagai kerangka dasar bagi memartabatkan semula negara sebagai negara makmur berteraskan enam tonggak utama KeMampanan, KesejAhteraan, Daya cipta, HormAt, KeyakiNan, Ihsan.

Sumber: Astro Awani (Irfan Faruqi), Facebook Anwar Ibrahim

Nor Hidayah
Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan telah bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang berlaku pada masa akan datang berhubung pandemik baharu termasuk ancaman penyakit...

Spotlight

Pemain bola sepak terkenal dunia, Neymar dipercayai kantoi berlaku curang dengan teman wanitanya yang sarat hamil apabila tular video dirinya sedang berparti di sebuah...

Spotlight

Selebriti Indonesia, Lucinta Luna atau nama sebenarnya Muhammad Fattah mendedahkan dia mengalami ‘morning sickness’ yang teruk susulan kehamilannya. Menerusi hantaran yang dimuat naik oleh...

Spotlight

Nama selebriti Indonesia, Lucinta Luna rasanya tidak perlu diperkenalkan lagi. Mana tidaknya, ada sahaja kontroversi yang dibangkitkan sehingga menjadi bualan hangat ramai. Malah, sebelum ini dia...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.