Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Buat Kali Pertama! Lagu Rasmi Malaysia Madani Dinyanyikan Oleh Bunkface

Kumpulan Bunkface mempersembahkan lagu rasmi Malaysia Madani buat kali pertama dalam program dialog anak muda Temu Anwar di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), Kuala Lumpur hari ini.

Menurut laporan Astro Awani, lagu berdurasi dua minit empat saat itu dinyanyikan di hadapan lebih kurang 8,000 peserta dalam kalangan belia yang menyertai program tersebut.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga Menteri Kewangan menghadiri program berkenaan dikendalikan oleh pelakon popular, Amelia Henderson.

Sementara itu, Anwar menerusi sebuah hantaran di laman Facebook menyeru orang ramai menghayati lagu Malaysia Madani supaya dapat menyelami setiap nilai dalam gagasan yang diperkenalkan oleh beliau.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Dengan rentak kita satukan semangat rakyat. Dengan nada kita padukan seluruh suara.
“Dengarkan dan hayati lagu rasmi #MalaysiaMADANI penuh bertenaga dari Bunkface agar setiap nilai #MalaysiaMADANI subur dalam jiwa seluruh anak bangsa,” katanya.

Terdahulu, Anwar mengumumkan Malaysia MADANI sebagai kerangka dasar bagi memartabatkan semula negara sebagai negara makmur berteraskan enam tonggak utama KeMampanan, KesejAhteraan, Daya cipta, HormAt, KeyakiNan, Ihsan.

Sumber: Astro Awani (Irfan Faruqi), Facebook Anwar Ibrahim

+ posts

Avatar
Ditulis oleh Nor Hidayah

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Mayat lelaki yang ditemui maut di hadapan tandas awam Dataran Lemang Manek Urai, Kuala Krai pada Isnin lalu didapati meninggal dunia akibat ditikam ketika...

Dunia

Duta Besar Amerika Syarikat (AS) ke Malaysia, Edgard D Kagan menjelaskan bahawa boikot terhadap beberapa syarikat rantaian berkaitan AS di Malaysia hanya merugikan rakyat...

Dunia

Pengkritik Islam dan pelarian Iraq, Salwan Momika dilaporkan telah meninggal dunia dan mayatnya dijumpai di Norway pada Selasa lalu. Menurut laporan The Economic Times,...

Lokal

Jenazah pelajar Malaysia, Megat Ashman Aqif Megat Irman Jefni yang maut dalam kemalangan di New Zealand minggu lalu telah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd