Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bisnes

Boleh Nikmati Tanpa Was-Was, CHAGEE Malaysia Kini Disahkan Halal Oleh JAKIM

Berita baik untuk penggemar teh sejati seluruh Malaysia! Jenama teh premium CHAGEE Malaysia sudah mempunyai sijil halal!

Baru-baru ini, CHAGEE Malaysia telah mengumumkan penerimaan sijil halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) untuk lima cawangannya.

Menjelang akhir tahun ni, CHAGEE Malaysia menyasarkan 30 cawangan yang lain juga akan mendapat pengiktirafan halal daripada JAKIM.

CHAGEE Malaysia turut bercadang membuka cawangan ke-300 menjelang 2025, seiring dengan usaha memastikan semua cawangan mendapat sijil jalal.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menurut Timbalan Pengurus Besar CHAGEE Malaysia, Ng Jia Jun, dengan pengiktirafan halal ini, penggemar teh boleh menikmati minuman CHAGEE kegemaran mereka dengan penuh yakin dan tanpa was-was.

Ia sekali gus membuktikan komitmen CHAGEE untuk memenuhi piawaian halal disamping memastikan rangkaian tehnya mematuhi keperluan syariah pelanggan Islam.

“Kami bertekad bukan sahaja untuk menawarkan perisa teh yang unik tapi juga untuk memberikan ketenangan fikiran.
“Pensijilan Halal memberi kami dorongan padu, bukan saja untuk meluaskan rangkaian kami di Malaysia tapi untuk terus mempelopori inovasi minuman kamu untuk memenuhi keperluan pelbagai masyarakat di sini,” katanya dalam satu sidang media baru-baru ini.

Bagi meraikan penerimaan sijil halal serta pelanggan terhadap mercu jaya penting ini, CHAGEE membawakan kembali kempen popularnya, promosi “Big Big News, Big Big Tear & Win!” pada 7 Oktober ini.

Antara hadiah menarik dalam kempen ini ialah Beg Dior Saddle Pouch, Pemegang Kad Gucci, Gincu YSL dan banyak lagi. Jadi tunggu apa lagi? Layari www.chagee.com.my untuk maklumat lanjut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Anis Rabiatul
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Polis masih menjalankan siasatan untuk mencari seorang guru wanita dari Sekolah Kebangsaan Kota Masai 3, Pasir Gudang, Johor yang dilaporkan hilang sejak 26 Disember...

Lokal

Persatuan Hindu Agamam Ani Malaysia meminta kerajaan tidak terus menutup mulut dalam isu melibatkan penceramah bebas, Firdaus Wong yang didakwa menyarankan cara mengislamkan remaja...

Lokal

Kedua-dua peguam yang mewakili ibu Zayn Rayyan bantah permohonan polis untuk rekod pengakuan anak guam mereka di Mahkamah Majistret 2 di Petaling Jaya pada...

Sosial

Majlis Ulama Indonesia (MUI) tampil memberi penjelasan dengan menyiasat dakwaan video yang tular berhubung penduduk mendaki Gunung Bawakaraeng di wilayah Sulawesi untuk melakukan ibadat...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd