Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Bergambar Dengan Rakan2, Ayana Moon Tampil Tanpa Hijab?

Nama Ayana Moon bukan asing lagi jika kita rajin menggunakan media sosial. Model hijab kelahiran Korea Selatan telah menarik perhatian media selepas mengambil keputusan untuk memeluk agama Islam dan berkelana ke Malaysia dan Indonesia untuk meneruskan kerjaya seninya.

Dia juga kerap berkongsi perjalanan ‘hijrahnya’ bersama adik lelaki yang turut sudah memeluk agama Islam di media sosial.

Mungkin gambar lama, tapi  handphone keluaran 2022?

Namun begitu, dalam satu perkongsian yang dibuat satu akaun TikTok menggunakan nama @agnesdias24, dia telah mendedahkan beberapa gambar model tersebut yang dilihat tidak berhijab seperti selalunya.
Walaupun ada yang mengatakan bahawa gambar dan video yang dikongsikan adalah perkongsian lama sewaktu dia masih belum berhijab, namun ada juga yang menafikan hal berkenaan melihat daripada jenis telefon pintar serta koleksi pakaian terbaru yang digunakan.

Iphone 13 tu tahun ni baru keluar

Makan makanan tak halal?

Dalam pada itu, pengguna TikTok berkenaan juga mendakwa yang Ayana turut berada di restoran makanan tidak halal sewaktu berada di Korea Selatan.
Dia yang dilihat bersama rakan-rakan telah tampil dengan pakaian yang agak sopan namun tidak mengenakan hijab seperti selalu.
Akan tetapi, setakat ini belum ada sebarang penjelasan daripada selebriti berusia 27 tahun itu kerana di ruangan Instagramnya dia masih lagi berpakaian menutup aurat.
Terdahulu, Ayana Moon pernah ditanya oleh peminat tentang pemakaiannya yang tidak bertudung sewaktu melawat adiknya di dalam kem tentera.
Menurutnya, dia terpaksa berpakaian seperti itu kerana bukan semua masyarakat di dunia dapat menerima wanita berhijab dalam lingkungan mereka termasuklah di Korea Selatan.
Walau bagaimanapun, ketika itu dia telah berusaha sebaiknya dengan memakai hoodie dan topi bagi menutup rambutnya sewaktu berada di lokasi terbabit.

Untuk makluman, Ayana Moon atau nama sebenarnya Ayana Jihye Moon, 27 merupakan gadis berasal dari Korea Selatan yang telah bergelar mualaf sejak berusia 16 tahun lagi.

Dia telah berhijrah ke Malaysia dan kini banyak berada di Indonesia untuk mendalami agama serta turut bergiat aktif sebagai model bagi jenama tudung.

Sumber: TikTok @agensdias24
Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Anggota polis berpangkat Lans yang didakwa menembak isterinya, Safsufarnisya Salleh, 27 dengan lebih dari lima tembakan meminta agar dibawa ke pusara allahyarham. Permintaan itu...

Dunia

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa. Demi konten...

Spotlight

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila nama pelawak Indonsia iaitu Daus Mini didakwa curang belakang isterinya, Shelvie Hana Wijaya. Pun begitu, segalanya berubah...

Spotlight

Kereta pengarah dan penulis skrip filem kontroversi Mentega Terbang, Mohd Khairi Anwar Jailani serta pelakon karya tersebut disimbah cat dan bahan asid hari ini....

Advertisement