Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Bella Hadid Dikhabarkan Dipecat Dior, Tempat Diganti Model Negara ‘Penjajah’?

Model antarabangsa terkenal, Bella Hadid yang lantang menyuarakan sokongan terhadap Palestin dikhabarkan dipecat jenama terkenal dunia, Dior.

Diganti model dari Israel?

Memetik laporan dari portal Yeni Shafak English, pihak jenama mewah tersebut telah menampilkan model asal Israel dikenali sebagai May Tager bagi iklan terbaru syarikat terbabit menggantikan Bella Hadid.

View this post on Instagram

A post shared by Yeni Şafak English (@yenisafakenglish)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Susulan daripada tindakan tersebut, aktivis yang menyokong Palestin telah berkempen untuk memboikot jenama berkenaan susulan dari penggantian model tersebut.

Menurut portal albawaba, hashtag #boycottDior juga berlegar-legar di media sosial terutamanya di aplikasi X susulan daripada berita tersebut.

Walau bagaimanapun, hingga ke saat ini, pihak Dior mahupun Bella belum lagi mengeluarkan sebarang kenyataan rasmi berhubung hal tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Untuk rekod, model berketurunan asal Palestin itu telah menandatangani  kontrak bersma Dior sejak tahun 2016 lagi.

Artikel lain: Bella Hadid Sokong Palestin Meski Hilang Kerja – “Saya Tak Takut”

Namun begitu,dia merupakan salah seorang selebriti Hollywood yang begitu lantang menyuarakan sokongan terhadap Palestin disamping mengeji penjajahan yang dilakukan pihak zionis ke atas negata Timur Tengah tersebut.

Sumber: IG yenisafekglish, May Tager, albawaba

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Siti Hajar
Ditulis oleh Siti Hajar

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.