Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bisnes

Bantu Golongan B40, Andalusia Lanjutkan Pakej Umrah Rahmah Sehingga Syawal

Tawaran pakej umrah Rahmah oleh Andalusia Travel & Tours Sdn Bhd (Andalusia) diteruskan bagi bulan September dan Oktober 2023 pada harga serendah RM5590.

Menurut Harian Metro, pakej bermula pada Ogos 2023 lalu dan telah mendapat sambutan yang menggalakkan daripada rakyat Malaysia.

Oleh kerana itu, sempena Ekspo Pelancongan Islamic Asia (Aitex) 2023, Andalusia akan meneruskan pakej ini untuk golongan B40 dan golongan kurang berkemampuan untuk menunaikan umrah.

Pengarah merangkap Penasihat Undang-Undang Andalusia, Ida Riswana Idris berkata mereka memperkenalkan pakej ini untuk memenuhi sebahagian tanggungjawab korporat sosial (CSR).

Advertisement. Scroll to continue reading.

Disebabkan harga tiket dan kos untuk mengerjakan umrah meningkat mendadak selepas pandemik, Andalusia mengambil kesempatan ini untuk memperkenalkan pakej umrah Rahmah untuk rakyat Malaysia.

“Kami akan meneruskan pakej ini sehingga Syawal akan datang terutama kepada mereka yang pertama kali hendak menunaikan umrah.

“Pakej ini juga ditawarkan pada harga RM5590 (menggunakan penerbangan transit Air Arabia atau Oman Air) dan RM5990 (penerbangan Malaysia Airlines dan Saudi Airlines) dengan antara RM1300 ke RM1400 lebih murah berbanding harga pakej asal.
“Perbezaan pakej umrah Rahmah ini adalah dari segi jarak hotel. Jika di Madinah dekat, tetapi di Makkah jarak perbezaan tambahan dengan pakej biasa lebih kurang 350 meter dari hotel,” katanya.

Ida Riswana juga berkata, tiada perbezaan dari segi layanan, makanan, bimbingan, dan penginapan berbanding dengan pakej biasa walaupun ditawarkan pada harga tersebut.

Dari segi kuota pula, tiada had jumlah yang telah ditetapkan dan pendaftaran akan dibuka selagi tiket penerbangan masih ada.

Hadir bersama, Pengerusi Eksekutif Andalusia, Datuk Md Daud Che Ngah yang berkata selain pelancaran pakej Rahmah, Andalusia turut mempromosikan pakej umrah lain serta pelancongan Muslim dengan diskaun RM200 ke RM500.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Harian Metro (Seri Ayu Kartika Amri)

+ posts

Anis Rabiatul
Ditulis oleh Anis Rabiatul

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang wanita maut jatuh tingkat 23 dipercayai selepas ditolak oleh kekasihnya di sebuah kondominium di Setia Alam, malam tadi. Jatuh ke tingkat tujuh kondominium...

Sosial

Tular di media sosial apabila seorang pempengaruh yang juga pelancong dari China mengkritik makanan Malaysia ketika bercuti di Sabah. Pelancong China dakwa makanan Malaysia...

Politik

Sultan Selangor zahir dukacita terhadap Tan Sri Abdul Hadi Awang susulan artikel yang ditulis Presiden Pas berkenaan pada 20 Februari 2024 dengan tajuk ‘Ketinggian...

Bisnes

Bank Rakyat memperuntukkan lebih RM2.3 juta menerusi Kempen Ramadan Raya Tulus Ikhlas, bermula 12 Mac hingga 31 Mei 2024. Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif, Perniagaan,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.