Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Banjir Buruk Di Segamat, Dua Warga Emas Lemas Dalam Dua Rumah Berasingan

Dua warga emas lelaki dan wanita ditemukan lemas di dua rumah berasingan di Jalan Kwongsai, Chaah, Segamat dalam kejadian banjir pagi tadi.

Menurut laporan Malaysia Gazette, Ketua Polis Daerah Segamat, Superintendan Ahmad Zamry Marinsah berkata, kedua-dua mangsa dikenali sebagai Lee Amo Yee, 78, dan Tan Sue Ke, 74.

Ahmad Zamry berkata, kedua-duanya ditemukan di dalam kediaman masing-masing di belakang Balai Polis Chaah oleh waris mereka pada pukul 11 pagi tadi.

“Waris mangsa memaklumkan kedua-dua mangsa tinggal di rumah berseorangan dan dikatakan tidak keluar dari rumah kerana menyangka banjir tidak seburuk ini.
“Ketika kejadian, rumah mangsa tenggelam sehingga ke paras bumbung,” katanya.

Tambah beliau, kedua-dua mangsa dibawa ke Hospital Segamat untuk bedah siasat dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut (SDR).

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sementara itu, beliau memaklumkan banjir di daerah terseebut turut membuatkan kawasan perumahan polis di Chaah dan Bandar Segamat terjejas sehingga melibatkan lebih 169 keluarga pegawai serta anggota polis.

“Dari segi cabaran lain, banjir kali ini sememangnya tidak dijangka malah ia juga adalah yang terburuk dalam tempoh 50 tahun terutamnya di kawasan Chaah.
“Malah, ada juga kawasan seperti di Kampung Sri Gajah yang dikelilingi kelapa sawit menyebabkan bot agensi penyelamat sukar sampai ke lokasi banjir yang terhalang dengan sisa sawit,” ujarnya.

Sumber: Malaysia Gazette (Reza A Hamid)

Avatar
Ditulis oleh Nor Hidayah

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kerajaan bersetuju melaksanakan Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 3.0 dengan konsep dan format baharu di bawah Kementerian Pertahanan (MINDEF). Menteri Pertahanan, Datuk Seri Mohamed...

Lokal

Seramai 45 orang termasuk tujuh kanak-kanak dilaporkan terperangkap dalam kejadian kepala air ketika pertandingan memancing di sebuah kolam berhampiran Kampung Longob, Jalan Tandek, Kota...

Spotlight

Ahli gusti profesional, John Cena mengumumkan akan bersara daripada sukan yang diminatinya, WWE pada tahun depan selepas dua dekad terlibat dalam gelanggang tersebut. Menerusi...

Politik

Perikatan Nasional (PN) menang majoriti dan berjaya mengekalkan penguasaan di Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Bakap dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) kawasan itu. PN Menang...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd