Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Banjir Buruk Di Segamat, Dua Warga Emas Lemas Dalam Dua Rumah Berasingan

Dua warga emas lelaki dan wanita ditemukan lemas di dua rumah berasingan di Jalan Kwongsai, Chaah, Segamat dalam kejadian banjir pagi tadi.

Menurut laporan Malaysia Gazette, Ketua Polis Daerah Segamat, Superintendan Ahmad Zamry Marinsah berkata, kedua-dua mangsa dikenali sebagai Lee Amo Yee, 78, dan Tan Sue Ke, 74.

Ahmad Zamry berkata, kedua-duanya ditemukan di dalam kediaman masing-masing di belakang Balai Polis Chaah oleh waris mereka pada pukul 11 pagi tadi.

“Waris mangsa memaklumkan kedua-dua mangsa tinggal di rumah berseorangan dan dikatakan tidak keluar dari rumah kerana menyangka banjir tidak seburuk ini.
“Ketika kejadian, rumah mangsa tenggelam sehingga ke paras bumbung,” katanya.

Tambah beliau, kedua-dua mangsa dibawa ke Hospital Segamat untuk bedah siasat dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut (SDR).

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sementara itu, beliau memaklumkan banjir di daerah terseebut turut membuatkan kawasan perumahan polis di Chaah dan Bandar Segamat terjejas sehingga melibatkan lebih 169 keluarga pegawai serta anggota polis.

“Dari segi cabaran lain, banjir kali ini sememangnya tidak dijangka malah ia juga adalah yang terburuk dalam tempoh 50 tahun terutamnya di kawasan Chaah.
“Malah, ada juga kawasan seperti di Kampung Sri Gajah yang dikelilingi kelapa sawit menyebabkan bot agensi penyelamat sukar sampai ke lokasi banjir yang terhalang dengan sisa sawit,” ujarnya.

Sumber: Malaysia Gazette (Reza A Hamid)

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pemergian sepasang suami isteri yang maut dalam kemalangan membabitkan lima buah kenderaan di Kampung Selamat, Sungai Tong, Setiu semalam mengundang rasa sayu dalam kalangan...

Dunia

Seorang wanita menangis sewaktu menjalani hukuman sebat sebanyak 100 kali di hadapan umum selepas didapati bersalah berzina dengan iparnya. Tak kuat tahan sakit Video...

Lokal

Malang tidak berbau, seorang lelaki dilaporkan maut selepas motosikal ditungganinya dipercayai gagal memotong sebuah kereta sebelum bertembung dengan treler. Kejadian dipercayai berlaku kira-kira jam...

Lokal

Rezeki tak disangka, seorang pelajar perempuan Tingkatan 2 menjadi individu paling muda membayar zakat perniagaan sebanyak RM10,000 kepada Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat...

Advertisement