Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

Atlet Raih Pingat Di Olimpik Paris Bakal Terima Hadiah SUV Chery

Mana-mana atlet negara yang membawa pulang pingat pada Sukan Olimpik Paris 2024 bakal terima hadiah lumayan berupa sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV) jenama dari China iaitu Chery.

Memetik laporan Bernama, Presiden Chery Malaysia, Leo Chen mengumumkan atlet yang membawa pulang pingat akan menerima kenderaan automotif daripada pihaknya.

Atlet raih pingat di Olimpik Paris bakal terima hadiah SUV Chery

Atlet Raih Pingat Di Olimpik Paris Bakal Terima Hadiah SUV Chery

Foto: Bernama

Perkara tersebut dimaklumkan pada majlis pemeteraian kerjasama di antara Chery Malaysia dan Majlis Sukan Negara (MSN) di Kuala Lumpur pada Rabu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Hadiah ini diberikan dijadikan sebagai motivasi disamping untuk menghargai usaha para atlet yang bertanding semasa Sukan Olimpik Paris 2024 nanti.

“Kita tahu mereka berusaha keras dalam masa yang panjang untuk persediaan ke temasya sukan ini. Kami mempunyai harapan tinggi bahawa tahun ini Malaysia akan mendapat pingat emas pertamanya yang sangat diingini selama ini.
“Kepada kontinjen Malaysia, anda tahu bahawa Cherry Malaysia akan memberi sorakan kepada anda pada setiap jejak perjalanan anda,” katanya semasa majlis itu.

Tambahnya, hadiah itu berupa SUV Tiggo 8 Pro bagi atlet yang membawa pulang pingat emas, Omoda E5 untuk pemenang pingat perak, manakala atlet yang membawa  pulang pingat gangsa akan menerima Tiggo 7 Pro.

Sementara itu, Ketua Pengarah MSN iaitu Abdul Rashid Yaakub mengharapkan perkhabaran itu dapat merangsang atlet untuk memberikan yang terbaik.

Disamping itu, beliau turut berharap para atlet juga dapat membanggakan negara pada temasya yang akan berlangsung pada 26 Julai hingga 11 Ogos ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Bernama

Anis Rabiatul
Ditulis oleh Anis Rabiatul

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kerajaan akan menbuat pengumuman khas kenaikan gaji 1.5 juta penjawat awam yang akan dibuat pada Jumaat, 16 Ogos depan. Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) memaklumkan...

Sosial

Tular di media sosial sepasang suami isteri warga emas yang ditemukan meninggal dunia dan membusuk di dalam bilik rumah mereka di kawasan Jonggol, Jawa...

Lokal

Jenazah Nur Farah Kartini Abdullah difahamkan akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kampung Lereng Bukit, Miri Sarawak bagi proses pengebumian pada hari ini....

Sosial

Bapa kepada salah seorang mangsa yang lemas Air Terjun Jami, Maros, Sulawesi Selatan pada Jumaat tahan tangis selepas menerima berita anak perempuannya lemas. Menerusi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd