Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Anggap Bukan Keharusan, Rina Nose & Suami Sepakat Tak Mahu Ada Anak

Pengacara Indonesia terkenal, Rina Nose sememangnya kerap menjadi sorotan lebih-lebih lagi potongan-potongan video berkenaan dirinya kerap tular di TikTok.

Ada sahaja tingkahnya yang lucu serta bakat-bakat luar biasa yang mencuri perhatian ramai baik di Indonesia ataupun Malaysia.

Tak mahu anak lagi

Namun begitu, dalam hidup berkeluarga, pemilik nama sebenar Nurina Permata Putri masih belum dikurniakan cahaya mata walaupun sudah tiga tahun mendirikan rumah tangga dengan Josscy Vallazza Aarstsen iaitu jejaka berasal dari Belanda.

View this post on Instagram

Advertisement. Scroll to continue reading.

A post shared by Rina Nose (@rinanose16)

Sama2 dah buat keputusan

Walau bagaimanapun, host popular itu mengakui bahawa dirinya dan suami enggan mempunyai anak memandangkan lebih selesa hidup berdua.

Merujuk kepada Kompas.com, hal tersebut dinyatakan menerusi YouTube Melaney Ricardo apabila menyatakan yang dia dan suami perlu berfikir banyak hal jika membuat keputusan mahu mempunyai anak.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Udah happy dengan berdua, tanpa anak udah happy. Sering selalu ditanya ‘kapan punya momongan?’ Gue pengin tanya balik kenapa itu harus ditanyain? Termasuk orang yang memilih tidak menikah, tidak punya anak, ya sudah kenapa? Bukan keharusan kan?” kata Rina dikutip dari YouTube Melaney Ricardo.
“Kita ibaratnya hidup udah banyak masalah nih, nanti kalau tambah anak akan menambah masalah, udah pasti,” ujarnya.

Ada anak ataupun tidak, tetap akan ada masalah

Tambahnya, mempunya anak ataupun tidak, masalah rumah tangga tetap akan ada dan dia sangat respect kepada mereka yang boleh menguruskan cahaya mata, keluarga dan kerjaya dalam waktu yang sama.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Gue salut dengan orang-orang yang udah kerja, punya anak juga, harus ngurusin segala sesuatu, belum nanti sekolah, belum nanti dewasa, anak banyak tuntutan dari orang luar,” ujar Rina.
“Bukan enggak bisa, cuma kalau gue, gue akan mengeliminasi masalah-masalah itu,” sambungnya.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dah bincang sejak bercinta lagi

Menurutnya, keputusan tersebut bukan dari sebelah pihak sahaja kerana perkara tersebut sudah dibincangkan bersama suami sejak mereka masih bergelar pasangan kekasih lagi.

“Udah gue obrolin dari pacaran. Pokoknya diceritain dulu detil-detail- detail, kita diskusi dulu, jadi sebelum nikah, itu kita udah obrolin dulu,” kata Rina. “
Akhirnya gue jelaskan kondisi kita begini, kita cerita banyak, akhirnya dia pun mengerti, tanpa mengeluh, tanpa menuntut, kan enak kan? Enggak jadi masalah kan,” tuturnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Rina Nose merupakan artis Versatil dimana mampu meniru suara beberapa artis sehingga begitu mirip. Dia pernah bernikah dengan Ridwan Federani Anwar selama setahun pada 2012 namun bercerai pada 2013.

Pada 2019 Rina telah kembali berumah tangga dengan jejaka Belanda. Dia dan suami telah bernikah di negara asal lelaki tersebut pada tahun 2019.

Sumber: Kompas.com (Rintan Puspita Sari)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Siti Hajar
Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan telah bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang berlaku pada masa akan datang berhubung pandemik baharu termasuk ancaman penyakit...

Sosial

Seluruh rakyat Malaysia masih berasa hiba dengan pemergian anjing pengesan milik Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) dikenali sebagai Blake yang pernah diangkat menjadi ‘hero’ tragedi Batang...

Spotlight

Pemain bola sepak terkenal dunia, Neymar dipercayai kantoi berlaku curang dengan teman wanitanya yang sarat hamil apabila tular video dirinya sedang berparti di sebuah...

Sukan

Perlawanan antara Selangor FC dan Terengganu FC semalam berakhir dengan layangan kad merah daripada pengadil kepada pemain pertahanan import Selangor FC, Yazan Al-Arab. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.