Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

“Aku Cinta Kamu” – Muncul Di Borneo Sonic Music Festival 2023, Taeyang Buat Ramai Teruja!

Borneo Sonic Music Festival 2023 diakhiri dengan persembahan memukau daripada penyanyi kumpulan K-Pop BigBang, Taeyang pada Sabtu lalu.

Menerusi satu video yang dimuat naik di TikTok @miche.sarawak, Taeyang bukan sahaja memukau peminat dengan menyanyikan lagu hitnya, malah berjaya mencuri hati penonton dengan mengatakan dia mencintai mereka.

@miche.sarawak

Datang Sarawak, dah pandai cakap bahasa melayu Taeyang, “Aku cinta kamu” 🤭😂 @TAEYANG @borneosonic.mf Taeyang in da house of Borneo Sonic Music Festival, Kuching! #bsmf #BorneoSonicMusicFestival #BorneoSonicmf2023 #TikTokMalaysia #kuching #sarawak #concert #taeyang #kpop #korea #fyp #foryou #foryoupage #foryourpage

♬ original sound – Miche | Sarawak – Miche | Sarawak

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Saya sangat seronok malam ini. Saya juga merasai cinta daripada semua orang dan ianya sangat menyenangkan. Saya ingin mengatakan ‘Aku cinta kamu’,” kata Taeyang sambil membuat aksi bentuk hati.

Pernah digelar ‘The Kings of K-Pop’ ketika masih lagi bersama BigBang, antara lagu yang dipersembahkan oleh penyanyi berusia 35 tahun itu ialah Shoong, lagu bersama Lisa dari Blackpink dan Vibe, lagu bersama Jimin dari BTS.

Selain itu, Taeyang juga menyanyikan lagu solonya ketika masih bersama BigBang dahulu, iaitu lagu Ringa Linga, Eyes, Nose, and Lips, lagu ballad, Wedding Dress dan beberapa lagu lain lagi.

Warganet yang tidak dapat menghadiri festival tersebut rata-rata teruja dengan kehadiran penyanyi tersebut dengan meninggalkan komen meminta Taeyang bercakap pula dalam bahasa Sarawak.

Ajar Taeyang cakap ‘kamek sayang kitak’

Kenapa tak minta sebut ‘kamek sayang kitak’

Ada juga segelintir yang meninggalkan komen berharap kelima-lima ahli kumpulan BigBang dapat datang ke Sarawak sekali gus menyifatkan pasti ramai akan mengunjungi negeri berkenaan.

Lain kali bawa member Bigbang yang lain

Kalau yang lain ada, mesti penuh Kuching!

Selain daripada Taeyang, Borneo Sonic Music Festival 2023 juga dibarisi oleh bintang-bintang terkenal seperti CL dari 2NE1, Suho dari EXO, Havana Brown dan ramai lagi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Namun begitu, jelas Taeyang merupakan bintang utama dalam festival tersebut.

Sumber: TikTok @miche.sarawak

+ posts

Anis Rabiatul
Ditulis oleh Anis Rabiatul

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.