Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Akibat Tumpahkan Air, Kanak-kanak Perempuan Maut Di Tangan Ibu Bapa

Seorang datuk membongkar kematian cucu perempuannya yang maut dipukul oleh bapa tiri dan ibu kandung didakwa akibat tertumpahkan air minuman di kediaman mereka di Kediri, Jawa Timur pada 22 Jun lalu.

Menurut satu laporan Tribun News, Ketua Polis Daerah Kediri AKBP Bimo Ariyanto berkata, ibu mangsa Novita Anggraini (26) dan suaminya Mian Tasgeen Mohammad Yakhya (23) masing-masing mengaku bersalah ketika ditangkap polis pada Khamis.

Foto: Tribun News

“Keduanya mengaku bahawa telah melakukan kekerasan pada mangsa sehingga menyebabkan mangsa meninggal dunia,” katanya.

Beliau berkata, pasangan suami isteri itu turut memberitahu lokasi pengebumian kanak-kanak malang yang terletak hanya bersebelahan kediaman mereka.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sementara itu, beliau juga memaklumkan kronologi pembunuhan kanak-kanak perempuan terbabit yang dikatakan hanya berpunca daripada minuman tumpah di dalam bilik tidur selepas bapa tiri mangsa bertanyakan siapa pelakunya.

“Tasgeen bertanya kepada mangsa dan mangsa menjawab yang menumpahkan air itu adalah ibunya, Novita. Novita kemudian menghampiri mangsa dan memarahinya karena telah berbohong tentang siapa yang menumpahkan air di bilik tidur.

Foto: Tribun News

“Novita juga mencubit pipi kanan dan kiri mangsa, lalu menampar anaknya,” jelasnya.

Ariyanto turut memberitahu, tindakan ibu kandung mangsa membuatkan suaminya bertambah marah selain bertindak memukul kanak-kanak tersebut berkali-kali menggunakan peralatan tumpul dengan lebih kuat sehingga menyebabkan kecederaan serius.

Bapa kepada Novita kemudian melaporkan kepada polis selepas pasangan terbabit mengaku mereka melakukan pembunuhan berkenaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Tribun News 

Avatar
Ditulis oleh Azurah Amilkasan

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Jenazah Nur Farah Kartini Abdullah difahamkan akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kampung Lereng Bukit, Miri Sarawak bagi proses pengebumian pada hari ini....

Nasional

Kerajaan akan menbuat pengumuman khas kenaikan gaji 1.5 juta penjawat awam yang akan dibuat pada Jumaat, 16 Ogos depan. Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) memaklumkan...

Sosial

Tular di media sosial sepasang suami isteri warga emas yang ditemukan meninggal dunia dan membusuk di dalam bilik rumah mereka di kawasan Jonggol, Jawa...

Sosial

Bapa kepada salah seorang mangsa yang lemas Air Terjun Jami, Maros, Sulawesi Selatan pada Jumaat tahan tangis selepas menerima berita anak perempuannya lemas. Menerusi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd