Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politik

Tun Mahathir Dedah Sebab Tidak Menyukai Khairy Jamaluddin

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dedah sebab beliau tidak menyukai bekas Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin dalam episod terbaru podcast Keluar Sekejap.

Tun Mahathir Dedah Sebab Tidak Menyukai Khairy Jamaluddin

Semasa bersoal jawab, Khairy secara spontan menyoal bekas pemimpin UMNO itu punca beliau tidak menyukai dirinya dengan bersahaja.

“Kenapa Tun tak suka saya?” soalnya.

Mahathir kelihatan tergamam buat seketika atas soalan tersebut namun berjaya menjawab dengan tenang.

“Pasal awak bertanding dengan anak saya. Dan ibu mentua kempen untuk awak, itu yang saya diberitahu,” jawabnya.

Beliau merujuk kepada Allahyarhamah Endon Mahmood, isteri kepada bekas Perdana Menteri Abdullah Ahmad Badawi.

Jawapan Mahathir menyebabkan Khairy yang kini penyampai radio Hot FM terkejut lalu tertawa dan menafikan dakwaan bahawa ibu mentua menyokongnya dahulu.

Artikel lain: Semua ‘Job’ Disapu, KJ ‘Jual’ Daging Perap Pula

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sebelum ini, Khairy telah mengalahkan anak kepada Mahathir, Mukhriz Mahathir dan bekas Menteri Besar Selangor, Khir Toyo dalam merebut jawatan Pemuda UMNO.

Namun apabila ditanya mengapa Mahathir mempercayai kata-kata orang lain, bekas Presiden Bersatu itu enggan membincangkan perkara tersebut.

“Jangan bincanglah perkara ini lagi. Itu apa yang saya percaya,” katanya.

Terdahulu, Mahathir pernah mengkritik Abdullah Ahmad Badawi semasa kepimpinanya sebagai Perdana Menteri kelima Malaysia atas beberapa sebab.

Antaranya ialah, selepas beliau meletak jawatan sebagai Perdana Menteri, Abdullah dilantik sebagai penggantinya.

Namun begitu, selepas memegang jawatan Perdana Menteri, Abdullah membatalkan beberapa projek seperti Jambatan Bengkok Singapura-Malaysia.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Mahathir cuba untuk menjelaskan rasa kekecewaannya terhadap Abdullah yang ‘memungkiri janji’ namun Khairy menamatkan perbualan mengenai isu tersebut.

Sumber: Malaysiakini, Podcast Keluar Sekejap

Anis Rabiatul
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Dunia

Selepas filem Vina: Sebelum 7 Hari ditayangkan, polis menahan seorang daripada sekumpulan individu yang didakwa dalang dalam kes rogol dan pembunuhan pelajar sekolah di...

Sosial

Seorang wanita dari Indonesia mohon maaf selepas video TikToknya yang memaparkan dakwaan dia tidak pernah mendengar suara azan di Malaysia menjadi tular. Menerusi satu...

Sosial

Tular di media sosial memaparkan gambar dan video sekumpulan sami Buddha sedang berehat di sebuah masjid di Temanggung di Jawa Tengah, Indonesia. Menerusi saluran...

Lokal

Penglibatan pengasas kedai serbaneka KK Mart, Datuk Seri Dr Chai Kee Kan bersama Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Uzbekistan bagi lawatan rasmi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd