Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

TikToker Islam Sedar Makan Babi, Baca ‘Bismillah’ Sebelum Suap Ke Mulut

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa.

Demi konten sanggup langgar larangan agama

Perkara ini samalah seperti seorang TikToker asal Indonesia yang dikenali sebagai @lilumukerji apabila sanggup menelan kulit dan daging babi secara sedar walaupun mengaku beragama Islam.

@lilumukerji

♬ original sound – linamukerjiLilu – linamukerjiLilu

Tiga kali makan babi

Menerusi video yang dikongsi, dia telah memuat naik konten menjamah makanan berlaukkan kulit babi. Ujarnya, dia tahu perkara tersebut dilarang dalam agama namun disebabkan perasaan ingin tahu, dia rela melanggar apa yang telah termaktub di dalam al-Quran.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tambahnya, dia sebenarnya sudah tiga kali menjamah daging babi dan apa yang dilakukan didalam video itu adalah kali ketiga dan secara sedar. Dia juga sempat menyebut ‘bismillah’ sebelum menyuap kulit babi ke mulut.

@lilumukerji

♬ original sound – linamukerjiLilu – linamukerjiLilu

Dalam video itu lagi @lilumukerji turut berseloroh mungkin selepas video ini ditayangkan, dia akan dibuang dari keluarga dan tahu tindakan yang dilakukan ini melanggar rukun iman sebagai seorang muslim.

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang mengecam tindakannya yang menggadaikan kesucian Islam hanya disebabkan konten di TikTok.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Namun, dia seolah-olah ‘kebal’ dengan kecaman dan tetap mengunggah video seperti biasa tanpa merasakan dirinya telah melakukan dosa besar.

Sumber: TikTok lilumukerji

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pemergian sepasang suami isteri yang maut dalam kemalangan membabitkan lima buah kenderaan di Kampung Selamat, Sungai Tong, Setiu semalam mengundang rasa sayu dalam kalangan...

Dunia

Seorang wanita menangis sewaktu menjalani hukuman sebat sebanyak 100 kali di hadapan umum selepas didapati bersalah berzina dengan iparnya. Tak kuat tahan sakit Video...

Lokal

Malang tidak berbau, seorang lelaki dilaporkan maut selepas motosikal ditungganinya dipercayai gagal memotong sebuah kereta sebelum bertembung dengan treler. Kejadian dipercayai berlaku kira-kira jam...

Lokal

Rezeki tak disangka, seorang pelajar perempuan Tingkatan 2 menjadi individu paling muda membayar zakat perniagaan sebanyak RM10,000 kepada Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat...

Advertisement