Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

TikToker Islam Sedar Makan Babi, Baca ‘Bismillah’ Sebelum Suap Ke Mulut

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa.

Demi konten sanggup langgar larangan agama

Perkara ini samalah seperti seorang TikToker asal Indonesia yang dikenali sebagai @lilumukerji apabila sanggup menelan kulit dan daging babi secara sedar walaupun mengaku beragama Islam.

@lilumukerji

♬ original sound – linamukerjiLilu – linamukerjiLilu

Tiga kali makan babi

Menerusi video yang dikongsi, dia telah memuat naik konten menjamah makanan berlaukkan kulit babi. Ujarnya, dia tahu perkara tersebut dilarang dalam agama namun disebabkan perasaan ingin tahu, dia rela melanggar apa yang telah termaktub di dalam al-Quran.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tambahnya, dia sebenarnya sudah tiga kali menjamah daging babi dan apa yang dilakukan didalam video itu adalah kali ketiga dan secara sedar. Dia juga sempat menyebut ‘bismillah’ sebelum menyuap kulit babi ke mulut.

@lilumukerji

♬ original sound – linamukerjiLilu – linamukerjiLilu

Dalam video itu lagi @lilumukerji turut berseloroh mungkin selepas video ini ditayangkan, dia akan dibuang dari keluarga dan tahu tindakan yang dilakukan ini melanggar rukun iman sebagai seorang muslim.

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang mengecam tindakannya yang menggadaikan kesucian Islam hanya disebabkan konten di TikTok.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Namun, dia seolah-olah ‘kebal’ dengan kecaman dan tetap mengunggah video seperti biasa tanpa merasakan dirinya telah melakukan dosa besar.

Sumber: TikTok lilumukerji

 

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Siti Hajar
Ditulis oleh Siti Hajar

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang wanita maut jatuh tingkat 23 dipercayai selepas ditolak oleh kekasihnya di sebuah kondominium di Setia Alam, malam tadi. Jatuh ke tingkat tujuh kondominium...

Sosial

Tular di media sosial apabila seorang pempengaruh yang juga pelancong dari China mengkritik makanan Malaysia ketika bercuti di Sabah. Pelancong China dakwa makanan Malaysia...

Bisnes

Bank Rakyat memperuntukkan lebih RM2.3 juta menerusi Kempen Ramadan Raya Tulus Ikhlas, bermula 12 Mac hingga 31 Mei 2024. Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif, Perniagaan,...

Lokal

Video sebuah kereta dipandu melulu sehingga merempuh penunggang motosikal telah menjadi perhatian ramai apabila mangsa dilihat melambung akibat pelanggaran tersebut. Menerusi video rakaman dashcam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.