Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Pelakon ‘Power Rangers Hijau’ Meninggal Dunia, Dipercayai Bunuh Diri

Pelakon Jason David Frank yang terkenal dengan watak sebagai Tommy Oliver dalam siri televisyen popular era 90-an Power Rangers  dilaporkan meninggal dunia di usia 49 tahun.

Memetik laporan rollingstone, punca kematian pelakon yang popular sebagai Power Rangers sut berwarna hijau itu tidak dinyatakan, namun ia dipercayai meninggal akibat bunuh diri.

Berita pemergian pelakon itu telah membuatkan ramai peminat terkejut selain mengucapkan takziah atas pemergiaan bintang tersebut.

Selain itu, rakan pelakon iaitu Walter Emanuel Jones turut merakamkan ucapan takziah buat mendiang seisi keluarga.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya sangat sedih kehilangan seorang lagi ahli istimewa dalam keluarga kami,”tulis Walter Emanuel di ruangan hantaran tersebut.

Sebelum ini, aktres cantik Thuy Trang yang memainkan watak sebagai Power Ranger sut berwarna kuning dilaporkan meninggal dunia pada tahun 2001 di usia 27 tahun.

Imbas kembali, Power Ranger mula ditayangkan di kaca televisyen pada tahun 1993 dahulu dengan menampilkan watak-watak adiwira yang dicipta untuk menentang raksasa atau penjenayah.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Frank mula ‘bertugas’ sebagai Ranger hijau pada musim pertama, ‘Mighty Morphin Power Ranger’ yang merupakan seorang ‘pencabar’ kepada ahli Power Ranger lain.

Selain Mighty Morphin, Frank juga turut membintangi beberapa siri Power Ranger lain seperti Wild Force, Turbo, ZeoDino Thunder, Megaforce, Ninja Steel dan HyperForce.

Malah Frank juga pernah memegang watak sebagai Ranger merah, hitam dan putih.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: rollingstones, Youtube IGN

Written By

Jadi diri sendiri

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Dunia

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa. Demi konten...

Spotlight

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila nama pelawak Indonsia iaitu Daus Mini didakwa curang belakang isterinya, Shelvie Hana Wijaya. Pun begitu, segalanya berubah...

Lokal

Kumpulan Bunkface mempersembahkan lagu rasmi Malaysia Madani buat kali pertama dalam program dialog anak muda Temu Anwar di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), Kuala...

Sukan

Pemain badminton Indonesia, Syabda Perkasa, 21, dilaporkan meninggal dunia dalam satu nahas kemalangan yang berlaku di Pemalang, Jawa Tengah, pada awal pagi Isnin. Tragedi...

Advertisement