Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

Pandalela Rinong & Dhabitah Sabri Terlepas Tiket Beraksi Di Olimpik Paris 2024

Gandingan penerjun negara, Datuk Pandalela Rinong & Dhabitah Sabri terlepas beraksi di Olimpik Paris 2024 apabila hanya menduduki tangga ke-12 dalam saingan acara 10 meter (m) platform seirama di kedudukan ke-12 di Kejohanan Akuatik Dunia di Doha, Qatar.

Bukan prestasi terbaik

Memetik laporan dari Sinar Harian, gandingan tersebut gagal menunjukan prestasi terbaik mereka dan menduduki tempat tersebut daripada 16 gandingan penyertaan.

Mereka juga hanya mengutip 240.06 mata keseluruhan pada  final acara Pusat yang berlangsung di Akuatik Hamad, Qatar.

Kredit foto: Sinar Harian

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pandalela Rinong & Dhabitah Sabri hanya menduduki tempat ke-12

Dalam saingan tersebut, pasangan China, Chen Yuxi-Quan Hingchan telah mendominasi acara dengan memenangi tempat pertama apabila mencatatkan  362.22 untuk mata keseluruhan.

empat kedua dan ketiga masing-masing disambar pasangan Korea Utara, Kim Mi Rae-Jo Jin Min (320.70 mata) diikuti gandingan Great Britain, Toulson Lois-Spendolini Sirieix (299.34 mata).

Kredit foto: Google

Pandalela Rinong & Dhabitah Sabri sepatutnya perlu menduduki tempat ke-4 untuk ke Olimpik 2024

Difahamkan, gandingan Pandalela-Dhabitah perlu menduduki sekurang-kurangnya tempat keempat untuk menempah tiket ke Olimpik Paris 2024.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sebelum ini juga, Pandalela yang merupakan pemenang tempat ketiga Olimpik Rio 2016 itu juga gagal melayakkan diri ke Olimpik tahun ini susulan menamatkan saingan di tempat ke-29 dengan mengumpul 231.15 mata dalam acara kegemarannya, 10m platform individu.

Kredit foto: Malay Mail

Artikel lain: Atlet IPT Sumbang Separuh Pingat Kontinjen Negara Di Sukan Asia Hangzhou 2022

Dua penerjun lelaki negara, Ooi Tza Lian dan Muhammad Syafiq Puteh juga tersingkir di pusingan kelayakan 3m papan anjal individu lelaki selepas masing-masing hanya menduduki tempat ke-23 (352.10 mata) dan 45 (296.35 mata).

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Sinar Harian 

+ posts

Siti Hajar
Ditulis oleh Siti Hajar

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.