Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sosial

Netizen Tidak ‘Restu’ Aktres China, Fan Bingbing Dilantik Jadi Duta Pelancongan Melaka

Baru-baru ini, pelakon terkemuka China, Fan Bingbing telah dilantik sebagai duta pelancongan negeri Melaka bertujuan untuk menaikkan nama negeri tersebut di peringkat global, melalui Lawatan Melaka 2024 bermula 15 Jun ini.

Foto: Variety

Perkara tersebut diumumkan oleh Ketua Menteri Melaka, Ab Rauf Yusoh menerusi perkongsian di laman Instagram miliknya dimana beliau berjumpa dengan pengurus wakil kepada Bingbing bagi memperincikan lawatan berkenaan.

Justeru, pengumuman tersebut kemudian telah tular di platform X  berikutan orang ramai telah memberikan pelbagai reaksi mengenai pelantikan itu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Foto: X @ceddyornot

Menerusi platform sama, pempengaruh terkenal Ceddy dilihat turut berkongsi pandangannya berhubung pelantikan Bingbing sebagai duta pelancongan Melaka.

Dia menjelaskan, tindakan melantik pelakon berkenaan menjadi duta untuk mempromosi Melaka di China adalah sesuatu yang menghairankan.

Hal ini kerana Bingbing dikatakan pernah digam di negaranya apabila terbabit kes mengelak cukai pada 2018. Malah, dia dilaporkan mengelak daripada membayar sejumlah besar cukai yang telahpun didedahkan oleh pihak kerajaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sehubungan dengan itu, rata-rata netizen berpendapat bahawa terdapat ramai lagi calon yang sesuai untuk dilantik sebagai duta pelancongan Melaka.

Tak tahu ke Fan Bingbing ni bermasalah?

Kalau Lin Dan lebih baik!

Keliru kenapa tiba-tiba dia jadi duta

Kenapa tak pilih artis tempatan?

Untuk makluman, hantaran di aplikasi X tersebut telah mendapat 3 ribu sukaan serta sebanyak 66 komen telah ditinggalakan, setakat hari ini.

Sumber: X @ceddyornot

Advertisement. Scroll to continue reading.

Avatar
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Bisnes

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan bakal menyertai Kumpulan BRICS (sebuah kesatuan ekonomi yang terdiri daripada negara-negara Brazil, Rusia, India, China, dan Afrika...

Spotlight

Rosé Blackpink telah menandatangani kontrak pengurusan dengan anak syarikat YG Entertaiment, The Black Label dan kini sedang dalam proses mempersiapkan muzik baharu untuk dipersembahkan...

Lokal

Polis sedang memburu empat lelaki bertopeng yang terlibat kes samun menggunakan senjata api di sebuah kedai emas dalam bangunan pusat beli belah di Metro...

Bisnes

Syarikat perisian komputer, Adobe Systems Incorporated (Adobe) dilaporkan telah disaman Jabatan Keadilan Amerika (DOJ) berikutan penawaran pelan langganan yang dikatakan tidak telus kepada pengguna. Menerusi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd