Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politik

Najib Razak Sambung PhD Dalam Bidang Ekonomi

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang kini sedang menjalani hukuman di Penjara Kajang dilaporkan bakal mengisi masanya dengan menyambung pelajaran di peringkat pasca siswazah (PhD).

Menurut sumber Malaysiakini, Najib telah mendaftar untuk mengikuti pengajian di peringkat doktor falsafah dalam bidang ekonomi.

Malah, Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail berkata ia bukanlah perkara luar biasa bagi seseorang banduan melanjutkan pelajaran ketika menjalani hukuman penjara.

“Najib kini mengisi masanya dengan melanjutkan pelajaran di peringkat pasca siswazah.
“Di Penjara Kajang, ada juga dalam kalangan banduan yang berjaya menamatkan pelajaran di peringkat sarjana dan doktor falsafah (PhD). Ramai tidak mengetahuinya”ujar Saifuddin Nasution.

Najib tak pernah terima akses internet

Katanya lagi, Najib yang juga bekas Menteri Kewangan itu tidak akan diberikan akses internet atau komputer riba. Bagaimanapun, mereka akan cuba sedaya upaya menyediakan kemudahan untuknya.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Kami akan cuba sedaya upaya untuk memudahkan, seperti untuk dia mengikuti seorang pensyarah,”katanya lagi.

Hantaran di media sosial bukan dibuat oleh Najib

Dalam pada itu, Saifuddin memberitahu segala hantaran yang dikongsikan di media sosial Najib bukanlah dilakukannya olehnya, sebaliknya pasukan medianya.

“Dia ada pasukan media sendiri, ini bukan perkara luar biasa, ia (akses kepada akaun media sosialnya) boleh berfungsi selagi ada nama pengguna dan kata laluan.
“Tiada undang-undang yang menghalang dia daripada memberi pendapat,”jelasnya.

Katanya lagi, ia sama jugalah dengan segala hantaran dikongsikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim sewaktu berada di penjara suatu ketika dahulu.

Sumber: Malaysiakini

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Farah Nadia
Ditulis oleh Farah Nadia

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Kolumnis

Persediaan umat Islam dalam menyambut kedatangan lebaran Aidilfitri yang berbaki tidak kurang dari seminggu merupakan detik yang sering menjadi keutamaan dalam setiap keluarga. Keterujaan...

Lokal

Pemuda UMNO Bahagian Johor mahu tindakan tegas dikenakan ke atas individu yang didakwa memuat naik hantaran menghina Yang di-Pertuan Agong di media sosial pada...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd