Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Musa Hassan Mohon Privasi Dihormati, Peguam Dah Buat Laporan Polis

Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan meminta orang ramai untuk menghormati privasi dan tidak mencampuri urusan keluarganya.

Menurut laporan Kosmo! Online, ia susulan penularan beberapa video klip memaparkan seorang lelaki mirip wajahnya sedang bertengkar dengan seorang wanita di dalam sebuah rumah.

“Ini adalah masalah privasi keluarga. Jangan ada yang masuk campur. Jika ada yang membuat spekulasi akan berhadapan dengan tindakan undang-undang,” tulisnya dalam satu ciapan di Twitter.

Sementara itu, memetik laporan Malaysia Gazette, satu laporan polis telah dibuat oleh seorang peguam bernama Ahmad Faruq Sidik yang mewakili Musa.

“Pengadu seorang peguam yang beramal di tetuan Hisham & Partners yang beralamat […] membuat laporan ini bagi pihak anakguam pengadu bernama Tan Sri Musa Bin Tan Sri Hj Hassan […] dimana anakguam pengadu pada 28/02/2023 jam lebih kurang 1630 hrs.
“Beliau telah datang berjumpa isteri beliau bernama Elly Efizahwati Binti Abdul Jalil […] bertujuan ingin berjumpa isteri dan anak beliau serta menyerahkan wang sebanyak RM5,000.00 untuk perbelanjaan dan juga membeli buku anaknya disekolah,” tulis laporan tersebut.

Berdasarkan laporan itu lagi, apabila Musa sampai ke rumah isterinya di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur, wanita terbabit meluahkan rasa tidak puas hati kerana menerima surat daripada peguam syariah.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Isteri beliau telah mengeluarkan telefon dan ingin merakam video anakguam pengadu tanpa tujuan yang pasti dan walaupun anakguam pengadu melarang isteri beliau daripada merakam.
“Isteri beliau masih berbuat demikian menyebabkan anakguam pengadu merampas telefon tersebut,” kata laporan berkenaan lagi.

Sumber: Kosmo! Online (Azmi Nordin), Malaysia Gazette (Muhammad Azizul Osman)

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Anggota polis berpangkat Lans yang didakwa menembak isterinya, Safsufarnisya Salleh, 27 dengan lebih dari lima tembakan meminta agar dibawa ke pusara allahyarham. Permintaan itu...

Dunia

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa. Demi konten...

Spotlight

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila nama pelawak Indonsia iaitu Daus Mini didakwa curang belakang isterinya, Shelvie Hana Wijaya. Pun begitu, segalanya berubah...

Spotlight

Kereta pengarah dan penulis skrip filem kontroversi Mentega Terbang, Mohd Khairi Anwar Jailani serta pelakon karya tersebut disimbah cat dan bahan asid hari ini....

Advertisement