Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Majlis Berkhatan Seperti Konsert, Acara Berjalan 4 Hari 4 Malam

Bukan sesuatu yang pelik jika ada acara seperti konsert di majlis-majlis agama dan adat dilakukan di negara seberang kerana sudah menjadi kebiasaan untuk mereka.

Menerusi video yang tular di TikTok, satu majlis berkhatan telah dibuat secara mewah dengan diadakan sekali konsert selama 4 hari 4 malam berturut-turut dan dihadiri artis dangdut.

Telan belanja RM856,029

Menerusi TikTok milik @gitopixel, dia telah berkongsi momen sewaktu acara tersebut yang dibuat sekali pentas besar serta mempunyai sound system seperti konsert besar-besaran.

Difahamkan lokasih tersebtu berlaku di Bandung, Indonesia dan menelan belanja lebih kurang  3 billion rupiah atau RM856,029.

Advertisement. Scroll to continue reading.
@gitopixel

Jadi bagian dari hajatan sultan .. 4 hari 4 malam Di angkringan Teh Ita , support multimedia , Led , Lighting System #adella #angkringantehita #tehita #lalawidy #omadella

♬ Aa Ulah Depo Wae – rhoma irama

Hartawan Bandung katanya

Menurut @gitopixel, individu yang melakukan acara tersebut merupakan serorang hartawan di Kota Kembang dan mempunyai perniagaan warung tolak.

Selain disiapkan pentas besar dan artis-artis tempatan, konsert berkenaan juga turut dihiasi dengan support multimedia yang sudah persis konsert besar.

Advertisement. Scroll to continue reading.
@gitopixel

Membalas @k🏴‍☠️ berasaaa bgt konsernya 🔥 #adella #angkringantehita

♬ DJ Dalamo Dalamo By DJ Opus – DJ Opus

Perkongsian yang dibuat telah ditonton lebih dua juta viewers dalam masa seminggu dan rata-rata terkejut melihat acara tersebut.

Mereka mengatakan bahawa acara berkhatan itu seperti menonton konsert memandangkan ribuan orang tempatan hadir menyaksikan pelbagai hiburan selama 4 hari 4 malam.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: TikTok @gitopixel

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Spotlight

Isteri kepada penyanyi Virgoun, Inara Rusli mendedahkan suaminya pernah mengkritik dan menegur soal penampilannya yang dikatakan ‘selekeh’ terutama memakai purdah. Inara mendedahkan perkara tersebut...

Politik

Seorang pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang dikenali sebagai ‘Datuk Roy’ telah didakwa di Mahkamah Seksyen selepas dipercayai meminta dan menerima rasuah berjumlah...

Dunia

Baru-baru ini, tular sebuah video detik cemas yang dialami oleh penumpang apabila pintu kecemasan pesawat salah sebuah syarikat penerbangan telah dibuka sebelum mendarat dengan...

Spotlight

Penyanyi terkenal Amerika Syarikat yang diberi jolokan Ratu Rock and Roll, Tina Turner dikhabarkan meninggal dunia pada usia 83 tahun. Pemergiannya telah dimaklumkan pada...

Advertisement