Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Majlis Berkhatan Seperti Konsert, Acara Berjalan 4 Hari 4 Malam

Bukan sesuatu yang pelik jika ada acara seperti konsert di majlis-majlis agama dan adat dilakukan di negara seberang kerana sudah menjadi kebiasaan untuk mereka.

Menerusi video yang tular di TikTok, satu majlis berkhatan telah dibuat secara mewah dengan diadakan sekali konsert selama 4 hari 4 malam berturut-turut dan dihadiri artis dangdut.

Telan belanja RM856,029

Menerusi TikTok milik @gitopixel, dia telah berkongsi momen sewaktu acara tersebut yang dibuat sekali pentas besar serta mempunyai sound system seperti konsert besar-besaran.

Difahamkan lokasih tersebtu berlaku di Bandung, Indonesia dan menelan belanja lebih kurang  3 billion rupiah atau RM856,029.

Advertisement. Scroll to continue reading.
@gitopixel

Jadi bagian dari hajatan sultan .. 4 hari 4 malam Di angkringan Teh Ita , support multimedia , Led , Lighting System #adella #angkringantehita #tehita #lalawidy #omadella

♬ Aa Ulah Depo Wae – rhoma irama

Hartawan Bandung katanya

Menurut @gitopixel, individu yang melakukan acara tersebut merupakan serorang hartawan di Kota Kembang dan mempunyai perniagaan warung tolak.

Selain disiapkan pentas besar dan artis-artis tempatan, konsert berkenaan juga turut dihiasi dengan support multimedia yang sudah persis konsert besar.

Advertisement. Scroll to continue reading.
@gitopixel

Membalas @k🏴‍☠️ berasaaa bgt konsernya 🔥 #adella #angkringantehita

♬ DJ Dalamo Dalamo By DJ Opus – DJ Opus

Perkongsian yang dibuat telah ditonton lebih dua juta viewers dalam masa seminggu dan rata-rata terkejut melihat acara tersebut.

Mereka mengatakan bahawa acara berkhatan itu seperti menonton konsert memandangkan ribuan orang tempatan hadir menyaksikan pelbagai hiburan selama 4 hari 4 malam.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: TikTok @gitopixel

+ posts

Siti Hajar
Ditulis oleh Siti Hajar

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang lelaki bertindak memfailkan saman sebanyak RM55 juta setelah kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat daripada kecuaian doktor. Memetik laporan Kosmo, penolong jurutera Majlis Bandaraya...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Spotlight

Pempengaruh media sosial asal Korea Selatan, Daud Kim, telah berkongsi video di Instagram miliknya dengan mengumumkan pembelian sebidang tanah di Incheon, Korea Selatan baru-baru...

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd