Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

Liverpool Digoda! Pak Arab Tawar RM1.26 Bilion Lepaskan Salah

Selepas tawarannya berjumlah 130 juta pound (RM763.20 Juta) selain kontrak 170 juta pound (RM998.03 juta) setahun ditolak, kelab Arab Saudi iaitu Al-Ittihad tidak berputus ada untuk mendapatkan pemain terkenal, Mohamed Salah.

Menurut laporan Utusan Malaysia, difahamkan Al-Ittihad kini menawarkan 215 juta pound (RM1.26 bilion) kepada Liverpool demi dapatkan Salah.

View this post on Instagram

A post shared by Mohamed Salah (@mosalah)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Al-Ittihad telah membuat tawaran susulan luar biasa memandangkan terdesak untuk dapatkan pemain yang berusia 31 tahun itu dengan bayaran 170 juta pound (RM999.30 juta) dan bayaran tambahan lain yang keseluruhannya mencecah 215 juta pound.

Bukan itu sahaja, Salah akan diberikan gaji 2.45 juta pound (RM14.40 juta) seminggu jika meninggalkan Anfield dengan insentif tambahan.

View this post on Instagram

Advertisement. Scroll to continue reading.

A post shared by Mohamed Salah (@mosalah)

Bahkan, pemain yang beragama Islam itu turut ditawarkan bonus kemenangan 55,000 pound (RM323,300), peratusan besar jualan jersi selain menjadi duta untuk sekurang-kurangnya tiga syarikat utama Arab Saudi sepanjang tempoh kontraknya.

Itu bermaksud berkemungkinan tambahan 18 juta pound (RM105.81 juta) dimana setiap firma sanggup membayarnya 6 juta pound (RM35.27 juta) setiap satu jika Salah setuju menyertai kelab Arab Saudi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Utusan Malaysia

+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang lelaki bertindak memfailkan saman sebanyak RM55 juta setelah kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat daripada kecuaian doktor. Memetik laporan Kosmo, penolong jurutera Majlis Bandaraya...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Spotlight

Pempengaruh media sosial asal Korea Selatan, Daud Kim, telah berkongsi video di Instagram miliknya dengan mengumumkan pembelian sebidang tanah di Incheon, Korea Selatan baru-baru...

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd