Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

Liverpool Digoda! Pak Arab Tawar RM1.26 Bilion Lepaskan Salah

Selepas tawarannya berjumlah 130 juta pound (RM763.20 Juta) selain kontrak 170 juta pound (RM998.03 juta) setahun ditolak, kelab Arab Saudi iaitu Al-Ittihad tidak berputus ada untuk mendapatkan pemain terkenal, Mohamed Salah.

Menurut laporan Utusan Malaysia, difahamkan Al-Ittihad kini menawarkan 215 juta pound (RM1.26 bilion) kepada Liverpool demi dapatkan Salah.

View this post on Instagram

A post shared by Mohamed Salah (@mosalah)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Al-Ittihad telah membuat tawaran susulan luar biasa memandangkan terdesak untuk dapatkan pemain yang berusia 31 tahun itu dengan bayaran 170 juta pound (RM999.30 juta) dan bayaran tambahan lain yang keseluruhannya mencecah 215 juta pound.

Bukan itu sahaja, Salah akan diberikan gaji 2.45 juta pound (RM14.40 juta) seminggu jika meninggalkan Anfield dengan insentif tambahan.

View this post on Instagram

Advertisement. Scroll to continue reading.

A post shared by Mohamed Salah (@mosalah)

Bahkan, pemain yang beragama Islam itu turut ditawarkan bonus kemenangan 55,000 pound (RM323,300), peratusan besar jualan jersi selain menjadi duta untuk sekurang-kurangnya tiga syarikat utama Arab Saudi sepanjang tempoh kontraknya.

Itu bermaksud berkemungkinan tambahan 18 juta pound (RM105.81 juta) dimana setiap firma sanggup membayarnya 6 juta pound (RM35.27 juta) setiap satu jika Salah setuju menyertai kelab Arab Saudi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Utusan Malaysia

Nur Ain
Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Majlis persandingan seharusnya menjadi yang ekslusif buat pasangan pengantin bagi meraikan hari bahagia dan tumpuan sepatutnya hanya diberikan kepada mereka. Namun begitu, lain pula...

Sukan

Baru-baru ini, tular di media sosial memaparkan seorang pelajar Orang Asli berusia 12 tahun, Sa’ap Baharom telah ditawarkan untuk menyertai pusat latihan elit bola...

Spotlight

Baru-baru ini, selebriti Indonesia, Lucinta Luna mendakwa dia kini sudah hamil anak kepada tunangnya, Arten Boltian atau Alan telah berjaya menarik perhatian ramai. Bagaimanapun,...

Filem

Umum sedia maklum, filem Jawan yang dibintangi oleh aktor terkenal, Shah Rukh Khan sudah mula ditayangkan di seluruh pawagam pada 7 September lalu. Malah,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.