Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Iklan Rasis Cetus Perdebatan, Big Pharmacy Mohon Maaf

Syarikat Big Pharmacy tampil memohon maaf secara terbuka selepas tular sebuah video pengiklanan mereka, baru-baru ini yang mencetuskan perdebatan. Ia berikutan penerbitan video komersial yang dianggap rasis dan menghina masyarakat beragama Hindu.

Dalam video tersebut, jelas memaparkan watak seorang jurujual yang memakai pakaian kaum India menggunakan ‘bindi’ di dahinya untuk mengimbang barang-barang yang dibeli pelanggan.

Big Pharmacy mohon maaf

Berikutan itu, Big Pharmacy memohon maaf dan mengambil tanggungjawab sepenuhnya atas kesilapan yang telah mereka lakukan.

“Kami ingin memohon maaf atas video promosi yang tidak sensitif baru-baru ini di media sosial.
“Kami mengakui sifat menyakitkan dan menyinggung perasaan dalam kandungan ini dan menuntut tanggungjawab penuh atas kekurangan usaha wajar kami.
“Kandungan yang dipersoalkan bertentangan dengan nilai kepelbagaian dan keterangkuman dan kami telah pun mengambil langkah segera untuk menangani isu ini secara dalaman bagi memastikan situasi sedemikian tidak berulang,” katanya dalam kenyataan.

Big Pharmacy mohon maaf

Syarikat berkenaan turut memberi jaminan akan melakukan yang lebih baik untuk memastikan kandungan yang dihormati, sensitif dan mewakili budaya dalam komuniti.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: X @tgwtst

+ posts

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Farah Nadia
Written By Farah Nadia

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Spotlight

Bekas tunang selebriti Indonesia, Lucinta Luna kembali menjadi bualan hangat ramai apabila dia dikatakan bertukar karier baharu sebagai bintang porno selain menawarkan perkhidmatan seks....

Spotlight

Selebriti terkenal Indonesia, Bunga Citra Lestari (BCL) yang bakal melangsungkan perkahwinan di Bali bersama jejaka pilihan hatinya, Tiko Aryawardhana dikhabarkan mendapat restu sepenuhnya daripada...

Politik

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu dinobatkan sebagai ‘Bapa Malaysia’ atas sumbangan beliau dalam isu berkait Perjanjian Malaysia 1963 (MA63). Memetik laporan Harian...

Sukan

Ratu skuasy negara S. Sivasangari melakar kejayaan membanggakan selepas dinobatkan sebagai juara Kejohanan Skuasy Terbuka Kelab Bola Sepak Hong Kong, kelmarin. Sivasangari, pemain ranking...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.