Connect with us

Hi, what are you looking for?

Filem

Filem Penuh Aksi, Customs Frontline Temui Penonton Di Pawagam Bermula 5 Julai Ini!

Menerima sambutan hangat dan pujian ketika ditayangkan di Far East Film Festival di Udine, Itali pada Mei lalu, filem Customs Frontline bakal menemui penonton Malaysia bermula 5 Julai ini!

Filem yang turut meledak di pawagam Hong Kong ini telah menerima sentuhan emas sutradara Herman Yau dan naskhah ini bakal menampilkan barisan hadapan yang jarang mendapat perhatian.

Customs Frontline mengangkat kepayahan, semangat juang dan kecekapan anggota Kastam Hong Kong membanteras jenayah global termasuk penyeludupan senjata apa yang jarang memfokus atau menonjolkan kepakaran anggota kastam.

Bagaimanapun, menerusi Customs Frontline hasil produksi Jason Siu, anda bakal didedahkan dengan kecekapan para anggota kastam membanteras jenayah.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tak cukup dengan itu, Customs Frontline turut membawakan pelakon legenda Jacky Cheung selepas lapan tahun berehat dan beliau berganding dengan aktor berbakat besar Nicholas Tse.

Selain itu, filem yang dipenuhi dengan aksi dan klimaks tanpa henti ini juga akan membawakan pelakon Karena Lam, Yase Liu dan Francis Ng sebagai penampilan khas.

Lebih menarik, Nicholas Tse yang menjayakan karakter Chow Ching-lai turut menjadi koreografer aksi pertama dalam filem yang digarap selama dua tahun ini.

Tse menzahirkan dia amat teruja dengan pembabitan filem ini bukan hanya kerana berganding dengan pesohor Jacky Cheung namun dia juga dapat merealisasikan babak aksi yang dia mahukan selama ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Sewaktu kecil saya selalu meniru aksi Jackie Chan dan Donnie Yen. Jika ditanya, secara jujur saya akan meneruskan tradisi merisikokan diri untuk melakonkan babak aksi dalam filem Hong Kong.
“Kerana itu saya turut menjadi koreografer aksi buat pertama kali dalam sejarah lakonan menerusi Customs Frontline,” kata Tse.

Jom bersama-sama tonton Customs Frontline bagi menyaksikan sudut pandang dan dimensi yang berbeza tentang pekerjaan unit beruniform pegawai kastam yang jarang ditonjolkan di pawagam berhampiran anda bermula 5 Julai ini!

Saksikan kehebatan aksi, lakonan dan plot twist yang pastinya akan membuat anda tidak senang duduk ketika menonton filem penuh aksi ini!

Anis Rabiatul
Ditulis oleh Anis Rabiatul

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kerajaan akan menbuat pengumuman khas kenaikan gaji 1.5 juta penjawat awam yang akan dibuat pada Jumaat, 16 Ogos depan. Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) memaklumkan...

Lokal

Jenazah Nur Farah Kartini Abdullah difahamkan akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kampung Lereng Bukit, Miri Sarawak bagi proses pengebumian pada hari ini....

Sosial

Tular di media sosial sepasang suami isteri warga emas yang ditemukan meninggal dunia dan membusuk di dalam bilik rumah mereka di kawasan Jonggol, Jawa...

Sosial

Bapa kepada salah seorang mangsa yang lemas Air Terjun Jami, Maros, Sulawesi Selatan pada Jumaat tahan tangis selepas menerima berita anak perempuannya lemas. Menerusi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd