Connect with us

Hi, what are you looking for?

Korea

Disebabkan Lama Tak Dapat Gaji, Chuu Ambil Makanan ‘Extra’ Pedas Hilangkan Stres

Penyanyi Korea Selatan, Chuu mendedahkan rahsianya selama ini bagi menghilangkan tekanan perasaan terutama disebabkan masalah kewangan.

Chuu yang juga ahli kumpulan LOONA mengatakan dia mengambil makanan pedas secara berlebihan bagi menghilangkan semua masalah tekanan yang dihadapinya itu.

“Tahun lepas, kami memang tiada gaji. Ada ketikanya, saya teringin nak makan sesuatu tetapi mahal. Jad, keadaan itu membuatkan saya stres.
“Jadi, saya pesan satu makanan pedas dengan saiz besar dan habiskan semuanya sekaligus. Lama-kelamaan, jadi kebiasaan. Itulah cara segera untuk menghapuskan tekanan,”dedah Chuu.

Malangnya, cara tersebut membuatkan dia menderita masalah lain apabila kerap kali dimasukkan ke wad kecemasan sekitar Julai 2021 sehingga Mei lalu.

Semua ini berlaku disebabkan makan pedas berlebihan bagi menghilangkan tekanan terhadap masalah kewangan yang dihadapi kumpulan LOONA apabila tidak diberikan gaji sepanjang tahun lalu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pendedahan itu dibuat ketika dia hadir dalam sebuah program bersama Dr. Oh’s Golden Clinic bagi membincangkan mengenai pengalaman peribadinya mengatasi tekanan dan gangguan makanan.

Dalam masa sama, Chuu atau nama sebenarnya Kim Ji-wo berkata, kecenderungan memakan makanan pedas berkemungkinan berpunca daripada menjadi seseorang yang positif menghadapi dugaan

“Saya cuba menjadi positif pada setiap masa walaupun keadaan pada ketika itu tidak begitu positif,”ujarnya.

Bagaimanapun, dia tetap kekal positif demi mencapai impiannya sejak kecil di mana Chuu mahu menjadi seorang penyanyi. Chuu juga yakin bahawa peminatnya juga pasti tidak sabar menanti dia debut.

Selain itu, Chuu turut meluahkan masalah kekeluargaan yang dialami bersama ibunya.

Sumber: Youtube 채널A 캔버스
Advertisement. Scroll to continue reading.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Barat

Seorang bekas Miss Croatia dikenali Ivana Knoll dikritik warganet kerana berpakaian tidak sopan di sekitar ibu kota Qatar, Doha pada minggu ini selepas dia...

Barat

Bekas pemain bola sepak Amerika Syarikat (AS), DaMarcus Beasley membuat sebanyak 126 penampilan untuk negaranya sejak tahun 2001 hingga 2017. Malah, dia juga pernah...

Barat

Penyanyi rap sensasi, Kanye West atau kini dikenali Ye sekali lagi mencetuskan kontroversi apabila bekas pekerja mendedahkan dia pernah menunjukkan gambar bogel bekas isterinya,...

Indonesia

Penyanyi Indonesia, Tegar Septian meluahkan kekecewaan apabila sekali lagi menjadi mangsa tuduhan netizen apabila mereka mengatakan dia sering membazir masa keluar melepak. Tindakannya yang...

Advertisement