Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Dakwa Pekerja Hotel Curi, Cincin Usahawan Malaysia RM3.7 Juta Ditemui Dalam ‘Vacuum’

Sebentuk cincin bernilai €750,000 (RM3.7 juta) milik usahawan Malaysia yang hilang di Hotel Ritz, sebuah hotel terkemuka dunia di Paris akhirnya ditemui dalam ‘vacuum’.

Memetik laporan Le Parisien, ahli perniagaan wanita dari Malaysia telah melaporkan kehilangan cincinnya pada Jumaat yang lalu.

Cincin usahawan Malaysia RM3.7 juta ditemui dalam ‘vacuum’

Cincin Usahawan Malaysia RM3.7 Juta Ditemui Dalam 'Vacuum'

Foto: France 24

Ahli perniagaan menginap di hotel itu mengesyaki cincinnya telah dicuri oleh seorang pekerja hotel tersebut. Namun begitu, pihak Ritz menafikan bahawa cincin berkenaan dicuri dan ia ditemui dalam pembersih vakum pada Ahad lalu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel lain: Saintis Jangka Fenomena Ribut Solar Dahsyat Jejas Sambungan Internet Pada 2024

Beliau yang telah meninggalkan hotel itu untuk ke London pada Jumaat akan kembali ke Paris untuk mendapatkan semula cincinnya.

Cincin Usahawan Malaysia RM3.7 Juta Ditemui Dalam 'Vacuum'

Foto: Daily Mail

Dalam pada itu, pihak Ritz juga mengucapkan terima kasih kepada pengawal keselamatan di hotel itu kerana telah mencari cincin tersebut dengan teliti.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Kami mengucapkan terima kasih kepada kakitangan di Ritz Paris yang menggerakkan pencarian ini dan yang bekerja setiap hari dengan integriti dan profesionalisme,” katanya.

Ritz Paris juga menawarkan penginapan tiga malam secara percuma untuk menebus kesalahan mereka, namun difahamkan ahli perniagaan itu tidak berhasrat menerima tawaran tersebut.

Sumber: Le Parisien

+ posts

Anis Rabiatul
Ditulis oleh Anis Rabiatul

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.