Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

“Dah Tua Pun Masih Bertenaga..”-Konsert Super Junior Di Kuala Lumpur Tak Kecewakan 10,000 ELF

Umum pasti mengetahui bahawa SUPER JUNIOR telah mengadakan konsert jelajah dunia mereka ‘SUPER SHOW 9 : ROAD’ di Kuala Lumpur , semalam.

Nampaknya, penantian kumpulan tersebut di negara ini disambut meriah apabila lebih 10,000 peminat telah memenuhi setiap sudut Axiata Arena, Bukit Jalil.

Membuka pentas dengan lagu “Burn the Floor”, lapan ahli SUPER JUNIOR Si-won, Dong-hae, Eun-hyuk, Ye-sung, Lee-teuk, Ryeo-wook, Shin-dong dan Kyu-hyun, tampil dengan penuh bertenaga membuat persembahan untuk peminat dalam konsert berdurasi hampir tiga jam itu. Meriah betul!

Bukan itu sahaja, bahkan peminat juga tidak melepaskan peluang untuk menyambut ulang tahun Dong-hae pada 15 Oktober nanti, dengan menyanyikan lagu hari jadi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam konsert hampir tiga jam itu, mereka mempersembahkan 30 buah lagu pelbagai rentak. Baik lagu rancak, balada, mahupun ‘broadway’.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dan ternyata, tenaga mereka masih berbibasa seperti tidak dimamah usia di mana masing-masing berusia sekitar 35 tahun hingga 40 tahun.

@umi_aiman

konsert Super Junior #kpop #superjunior #elf #stadiumbukitjalil #axiataarenabukitjalil

♬ original sound – ND. – ND.

@k_popped

Super Junior – Bonamana @ Super Show 9 in Kuala Lumpur #SS9inKL #슈퍼주니어 #SUPERJUNIOR #SUPERSHOW9 #SS9

Advertisement. Scroll to continue reading.

♬ original sound – K-popped! Crew – K-popped! Crew

Selain itu, apa yang membuatkan peminat wanita tidak keruan apabila salah seorang kumpulan tersebut iaitu Si-Won dan Lee-Teuk membuka baju mereka ketika membuat persembahan.

@calistaleahliew

If you were at #ss9inkl , how is your heart rate??? #ss9 #superjunior #leeteuk #sorrysorry

♬ 쏘리 쏘리 Sorry, Sorry – SUPER JUNIOR

Advertisement. Scroll to continue reading.

Walaupun hanya ‘buka’ sementara, tetapi ia tetap membuatkan peminat ‘histeria’ buat seketika kerana dapat melihat tubuh badan mereka yang berketak-ketak.

@uminorain90

:: Hotttttzzz 🔥🔥🔥 . As usual @최시원 • Siwon Choi & leeteuk show off their body !!! Here the teaser for today concert from my view ! Will upload more ! Please enjoy the moment ! 💙 #superjunior #ss9inKL #supershow9 #axiataarena #fyp #fypシ #enjoylife

♬ Devil – SUPER JUNIOR

@daffodilas

SIWON FELT THE NEED TO SHOW HIS HOT BODY EYE- #SuperJunior #SuperShow9

Advertisement. Scroll to continue reading.

♬ original sound – daffodilas – daffodilas

Dah Tua Pun Masih Bertenaga..

Jeritan penonton tidak berhenti sejak konsert bermula pada jam 5 petang sehingga tamatnya persembahan. SUPER JUNIOR juga cukup bersemangat memberikan aksi luar biasa demi menghiburkan semua.

Masing-masing bagaikan terpukau dengan persembahan cukup bertenaga yang diberikan oleh setiap ahli SUPER JUNIOR.

Pada penghujung konsert tersebut, ahli termuda SUPER JUNIOR iaitu Kyu-hyun berjanji akan kembali berjumpa peminat di Malaysia.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Kami sama-sama tua bersama kamu. Saya berjanji akan kembali lain kali. Janji!”ucapnya.

Tidak kurang juga salah seorang ahli kumpulan SUPER JUNIOR, Lee-teuk menyatakan sesuatu yang pasti tidak dapat dilupakan oleh peminat wanita.

“Saya  suka Malaysia gadis (gadis Malaysia),”ujar Lee-teuk
@msiakpopfans

Leeteuk: “Saya suka Malaysia gadis!!!” #fyp #SuperJunior #Leeteuk #SS9inKL

♬ original sound – msiakpopfans – msiakpopfans

Sumber: TikTok search

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Jadi diri sendiri

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Anggota polis berpangkat Lans yang didakwa menembak isterinya, Safsufarnisya Salleh, 27 dengan lebih dari lima tembakan meminta agar dibawa ke pusara allahyarham. Permintaan itu...

Dunia

Demi konten dan perhatian, sesetengah orang sanggup melanggar larangan yang telah ditetapkan agama sedangkan dia sedar bahawa apa yang dilakukan adalah berdosa. Demi konten...

Spotlight

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila nama pelawak Indonsia iaitu Daus Mini didakwa curang belakang isterinya, Shelvie Hana Wijaya. Pun begitu, segalanya berubah...

Spotlight

Kereta pengarah dan penulis skrip filem kontroversi Mentega Terbang, Mohd Khairi Anwar Jailani serta pelakon karya tersebut disimbah cat dan bahan asid hari ini....

Advertisement