Connect with us

Hi, what are you looking for?

Korea

“Dah Tua Pun Masih Bertenaga..”-Konsert Super Junior Di Kuala Lumpur Tak Kecewakan 10,000 ELF

Umum pasti mengetahui bahawa SUPER JUNIOR telah mengadakan konsert jelajah dunia mereka ‘SUPER SHOW 9 : ROAD’ di Kuala Lumpur , semalam.

Nampaknya, penantian kumpulan tersebut di negara ini disambut meriah apabila lebih 10,000 peminat telah memenuhi setiap sudut Axiata Arena, Bukit Jalil.

Membuka pentas dengan lagu “Burn the Floor”, lapan ahli SUPER JUNIOR Si-won, Dong-hae, Eun-hyuk, Ye-sung, Lee-teuk, Ryeo-wook, Shin-dong dan Kyu-hyun, tampil dengan penuh bertenaga membuat persembahan untuk peminat dalam konsert berdurasi hampir tiga jam itu. Meriah betul!

Bukan itu sahaja, bahkan peminat juga tidak melepaskan peluang untuk menyambut ulang tahun Dong-hae pada 15 Oktober nanti, dengan menyanyikan lagu hari jadi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam konsert hampir tiga jam itu, mereka mempersembahkan 30 buah lagu pelbagai rentak. Baik lagu rancak, balada, mahupun ‘broadway’.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dan ternyata, tenaga mereka masih berbibasa seperti tidak dimamah usia di mana masing-masing berusia sekitar 35 tahun hingga 40 tahun.

@umi_aiman

konsert Super Junior #kpop #superjunior #elf #stadiumbukitjalil #axiataarenabukitjalil

♬ original sound – ND. – ND.

@k_popped

Super Junior – Bonamana @ Super Show 9 in Kuala Lumpur #SS9inKL #슈퍼주니어 #SUPERJUNIOR #SUPERSHOW9 #SS9

Advertisement. Scroll to continue reading.

♬ original sound – K-popped! Crew – K-popped! Crew

Selain itu, apa yang membuatkan peminat wanita tidak keruan apabila salah seorang kumpulan tersebut iaitu Si-Won dan Lee-Teuk membuka baju mereka ketika membuat persembahan.

@calistaleahliew

If you were at #ss9inkl , how is your heart rate??? #ss9 #superjunior #leeteuk #sorrysorry

♬ 쏘리 쏘리 Sorry, Sorry – SUPER JUNIOR

Advertisement. Scroll to continue reading.

Walaupun hanya ‘buka’ sementara, tetapi ia tetap membuatkan peminat ‘histeria’ buat seketika kerana dapat melihat tubuh badan mereka yang berketak-ketak.

@uminorain90

:: Hotttttzzz 🔥🔥🔥 . As usual @최시원 • Siwon Choi & leeteuk show off their body !!! Here the teaser for today concert from my view ! Will upload more ! Please enjoy the moment ! 💙 #superjunior #ss9inKL #supershow9 #axiataarena #fyp #fypシ #enjoylife

♬ Devil – SUPER JUNIOR

@daffodilas

SIWON FELT THE NEED TO SHOW HIS HOT BODY EYE- #SuperJunior #SuperShow9

Advertisement. Scroll to continue reading.

♬ original sound – daffodilas – daffodilas

Dah Tua Pun Masih Bertenaga..

Jeritan penonton tidak berhenti sejak konsert bermula pada jam 5 petang sehingga tamatnya persembahan. SUPER JUNIOR juga cukup bersemangat memberikan aksi luar biasa demi menghiburkan semua.

Masing-masing bagaikan terpukau dengan persembahan cukup bertenaga yang diberikan oleh setiap ahli SUPER JUNIOR.

Pada penghujung konsert tersebut, ahli termuda SUPER JUNIOR iaitu Kyu-hyun berjanji akan kembali berjumpa peminat di Malaysia.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Kami sama-sama tua bersama kamu. Saya berjanji akan kembali lain kali. Janji!”ucapnya.

Tidak kurang juga salah seorang ahli kumpulan SUPER JUNIOR, Lee-teuk menyatakan sesuatu yang pasti tidak dapat dilupakan oleh peminat wanita.

“Saya  suka Malaysia gadis (gadis Malaysia),”ujar Lee-teuk
@msiakpopfans

Leeteuk: “Saya suka Malaysia gadis!!!” #fyp #SuperJunior #Leeteuk #SS9inKL

♬ original sound – msiakpopfans – msiakpopfans

Sumber: TikTok search

Advertisement. Scroll to continue reading.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Barat

Seorang bekas Miss Croatia dikenali Ivana Knoll dikritik warganet kerana berpakaian tidak sopan di sekitar ibu kota Qatar, Doha pada minggu ini selepas dia...

Barat

Bekas pemain bola sepak Amerika Syarikat (AS), DaMarcus Beasley membuat sebanyak 126 penampilan untuk negaranya sejak tahun 2001 hingga 2017. Malah, dia juga pernah...

Barat

Penyanyi rap sensasi, Kanye West atau kini dikenali Ye sekali lagi mencetuskan kontroversi apabila bekas pekerja mendedahkan dia pernah menunjukkan gambar bogel bekas isterinya,...

Indonesia

Penyanyi Indonesia, Tegar Septian meluahkan kekecewaan apabila sekali lagi menjadi mangsa tuduhan netizen apabila mereka mengatakan dia sering membazir masa keluar melepak. Tindakannya yang...

Advertisement