Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

“Dah Beli Kanvas Tutup Padang SNBJ..”- KBS Komited Bawa Penambahbaikan Fasiliti

Perbadanan Stadium Malaysia (PSM) sudah membeli kanvas baharu bagi menutup permukaan padang Stadium Nasional Bukit Jalil (SNBJ), Kuala Lumpur.

Pembelian itu adalah bagi memastikan kelancaran sewaktu perlawanan bola sepak yang berlangsung di SNBJ yang sebelum ini sentiasa menjadi isu apabila dilanda hujan lebat.

Perkara itu dikongsikan oleh Menteri Belia dan Sukan, Hannah Yeoh menerusi hantaran di laman Twitter miliknya semalam.

Beliau juga dilihat hadir bersama memeriahkan perlawanan hidup mati antara Malaysia dan Singapura bagi umpulan B saingan Piala Persekutuan Bolasepak ASEAN (AFF) 2022.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Stadium Malaysia telah membeli kanvas baru bagi menutup permukaan padang SNBJ semasa hujan,”ujarnya.

Hannah juga memberitahu pihak kementeriannya iaitu KBS sedia komited untuk membawa penambahbaikan fasiliti dari semasa ke semasa bagi membangunkan mutu sukan negara.

Dalam pada itu, Hannah juga menzahirkan penghargaan kepada Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang pernah meminjamkan kanvas padang di SNBJ.

“Menjunjung kasih kepada @HRHJohorII yang meminjamkan kanvas padang sebelum ini. Terima kasih sukarelawan Satria @JBS_Negara,” tulisnya.

Ciapan berkenana turut disambut baik oleh Tunku Ismail dengan menzahirkan rasa yakin dengan komitmen KBS dibawah kepimpinan Hannah Yeoh dalam membangunkan sukan negara.

Terdahulu, isu pinjam kanvas bagi menutup permukaan padang Stadium Nasional Bukit Jalil (SNBJ) setiap kali adanya perlawanan besar sering menjadi perhatian terutama ketika cuaca hujan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dan, antara individu penting yang sentiasa menjadi sorotan tiap kali berlangsungnya perlawanan bola sepak ialah Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang tidak lokek meminjamkan kanvas milik pasukan Johor Darul Takzim (JDT).

Sumber: Twitter @hannahyeoh

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Jadi diri sendiri

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Dunia

Baru-baru ini, tular sebuah video detik cemas yang dialami oleh penumpang apabila pintu kecemasan pesawat salah sebuah syarikat penerbangan telah dibuka sebelum mendarat dengan...

Spotlight

Anggota kumpulan tersohor Korea Selatan, BLACKPINK iaitu Lisa mendedahkan dirinya enggan dan malu berkongsi foto berbikini setiap kali bercuti di pantai. Lisa dalam satu...

Spotlight

Selebriti popular Indonesia, Raffi Ahmad mahu menjual jet peribadinya yang dibeli sekitar setahun lalu telah berjaya menarik perhatian ramai. Menerusi hantaran yang dimuat naik...

Dunia

Apabila emosi menguasai diri, manusia boleh bertindak di luar jangkaan sehinggakan boleh melakukan jenayah berat seperti membunuh tanpa mengira status mangsa. Malah, pada tahun...

Advertisement