Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

“Dah Beli Kanvas Tutup Padang SNBJ..”- KBS Komited Bawa Penambahbaikan Fasiliti

Perbadanan Stadium Malaysia (PSM) sudah membeli kanvas baharu bagi menutup permukaan padang Stadium Nasional Bukit Jalil (SNBJ), Kuala Lumpur.

Pembelian itu adalah bagi memastikan kelancaran sewaktu perlawanan bola sepak yang berlangsung di SNBJ yang sebelum ini sentiasa menjadi isu apabila dilanda hujan lebat.

Perkara itu dikongsikan oleh Menteri Belia dan Sukan, Hannah Yeoh menerusi hantaran di laman Twitter miliknya semalam.

Beliau juga dilihat hadir bersama memeriahkan perlawanan hidup mati antara Malaysia dan Singapura bagi umpulan B saingan Piala Persekutuan Bolasepak ASEAN (AFF) 2022.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Stadium Malaysia telah membeli kanvas baru bagi menutup permukaan padang SNBJ semasa hujan,”ujarnya.

Hannah juga memberitahu pihak kementeriannya iaitu KBS sedia komited untuk membawa penambahbaikan fasiliti dari semasa ke semasa bagi membangunkan mutu sukan negara.

Dalam pada itu, Hannah juga menzahirkan penghargaan kepada Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang pernah meminjamkan kanvas padang di SNBJ.

“Menjunjung kasih kepada @HRHJohorII yang meminjamkan kanvas padang sebelum ini. Terima kasih sukarelawan Satria @JBS_Negara,” tulisnya.

Ciapan berkenana turut disambut baik oleh Tunku Ismail dengan menzahirkan rasa yakin dengan komitmen KBS dibawah kepimpinan Hannah Yeoh dalam membangunkan sukan negara.

Terdahulu, isu pinjam kanvas bagi menutup permukaan padang Stadium Nasional Bukit Jalil (SNBJ) setiap kali adanya perlawanan besar sering menjadi perhatian terutama ketika cuaca hujan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dan, antara individu penting yang sentiasa menjadi sorotan tiap kali berlangsungnya perlawanan bola sepak ialah Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang tidak lokek meminjamkan kanvas milik pasukan Johor Darul Takzim (JDT).

Sumber: Twitter @hannahyeoh

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Jadi diri sendiri

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Gara-gara dimarahi ibunya akibat main telefon bimbit, seorang remaja perempuan berusia 13 tahun ditemui maut selepas terjatuh dari tingkap dapur rumah di tingkat enam...

Lokal

Pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun Ahd Razali menafikan dirinya mendera remaja sindrom Down, Bella seperti mana didakwa ramai. Sebaliknya, kesan gigitan pada perut Bella...

Politik

Seorang warganegara Malaysia, Mohd Hatta Sanuri telah menfailkan writ saman kepada dua bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tan Sri Muhyiddin...

Politik

Konsert lagenda India A.R. Rahman yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil pada hari semalam iaitu 28 Januari 2023 sememangnya menjadi perbualan ramai. 60,000...

Advertisement