Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

CZN Burak Saman Bapa RM45 Juta Selepas Disyaki Seleweng Duit Syarikat

Cef Turki terkenal dan influencer media sosial, CZN Burak atau nama sebenarnya Burak Ozdemir telah mengambil tindakan saman RM45 juta terhadap bapanya, Hasan Ozdemir yang didakwa melakukan penipuan.

Menurut laporan Arab News, Hasan Ozdemir telah menggunakan media dan syarikat hiburan anaknya, Hatay Medya untuk menggelapkan dana demi mendapatkan pinjaman atas nama CZN Burak dan tanpa pengetahuannya.

View this post on Instagram

A post shared by Burak Özdemir (@cznburak)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Hasan jual restoran hak milik anaknya?

Difahamkan, bapanya itu menggunakan dana yang diseleweng itu untuk memperoleh kereta dan hartanah mewah.

Apa yang lebih mengejutkan, CZN Burak mendakwa bapanya telah menjual hak sebuah restoran miliknya dengan harga RM187 juta kepada pelabur luar.

Bagaimanapun, Hasan menolak tuduhan itu dengan mendakwa wang itu dilaburkan dalam perniagaan anaknya tanpa sebarang niat penipuan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bahkan, dia menegaskan bahawa bantuan kewangan yang diberikan oleh anaknya itu bertujuan untuk mempromosikan jenamanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sekadar info, Hatay Medya ditubuhkan untuk menghasilkan kandungan digital untuk platform media sosial chef Ozdemir, di mana dia menunjukkan kepakarannya dalam menyediakan makanan Arab dan Anatolia.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pada mulanya dikenali sebagai Smiley Bae namun populariti chef itu melonjak dan dia kemudiannya menceburi perniagaan restoran serta memiliki rangkaian pertubuhan.

Restoran pertamanya, di kejiranan Aksaray di Istanbul, hanya mempunyai 15 meja ketika ia mula dibuka pada 2011.  CZN Burak dengan bantuan bapanya, kemudian mengembangkan perniagaannya selama bertahun-tahun dan membuka cawangan keduanya pada 2013 di Taksim.

Sumber: Arab News

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang lelaki bertindak memfailkan saman sebanyak RM55 juta setelah kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat daripada kecuaian doktor. Memetik laporan Kosmo, penolong jurutera Majlis Bandaraya...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Spotlight

Pempengaruh media sosial asal Korea Selatan, Daud Kim, telah berkongsi video di Instagram miliknya dengan mengumumkan pembelian sebidang tanah di Incheon, Korea Selatan baru-baru...

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd