Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Capai Kata Sepakat, Britney Spears & Sam Asghari Dilaporkan Sah Bercerai

Selebriti Hollywood Britney Spears dan suaminya, Sam Asghari akhirnya sah bercerai setelah masing-masing mencapai kata sepakat.

Menerusi laporan portal AP News, Hakim Los Angeles County mengesahkan penceraian di antara Britney dengan pasangannya yang merupakan seorang aktor setelah hampir dua tahun mendirikan rumah tangga.

Foto: AP News

Difahamkan, penghakiman dibuat setelah pasangan itu memberitahu pihak mahkamah bahawa mereka mencapai kata sepakat selepas seminggu isu berlarutan yang membabitkan Britney dan bapanya diselesaikan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sementara itu, pasangan terbabit dilaporkan telah memfailkan kertas mahkamah pada Khamis manakala persetujuan untuk membahagikan aset dilakukan pada hari ini.

Foto: IG Britney Spears

Namun, Britney dan Sam tidak akan menerima sebarang sokongan pasangan pada masa hadapan meskipun pada petisyen awal suaminya itu telah tertulis bahawa dia bakal mendapatkan sokongan daripada segi kewangan.

Bagaimanapun, sekiranya terdapat pertikaian pada masa akan datang, kedua-dua selebriti ini perlu menyelesaikannya secara peribadi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Foto: IG Sam

Memandangkan tidak mempunyai cahaya mata bersama, mereka berdua tidak perlu membuat sebarang perjanjian berhubung hak penjagaananal.

Terdahulu, Britney dan Sam yang menjalinkan hubungan cinta selama tujuh tahun telah memfailkan penceraian pada Ogos tahun lalu.

Sumber: AP News

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nadhirah Suhaimi
Ditulis oleh Nadhirah Suhaimi

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kerajaan akan menbuat pengumuman khas kenaikan gaji 1.5 juta penjawat awam yang akan dibuat pada Jumaat, 16 Ogos depan. Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) memaklumkan...

Lokal

Jenazah Nur Farah Kartini Abdullah difahamkan akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kampung Lereng Bukit, Miri Sarawak bagi proses pengebumian pada hari ini....

Sosial

Tular di media sosial sepasang suami isteri warga emas yang ditemukan meninggal dunia dan membusuk di dalam bilik rumah mereka di kawasan Jonggol, Jawa...

Sosial

Bapa kepada salah seorang mangsa yang lemas Air Terjun Jami, Maros, Sulawesi Selatan pada Jumaat tahan tangis selepas menerima berita anak perempuannya lemas. Menerusi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd