Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politik

Baru Sampai Dari Turkiye Terus Ke Parlimen, Netizen Puji Stamina PM

Baru sahaja sampai dari Turkiye, Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim dilihat sudah berada di parlimen bagi mendengar sesi Penerangan Menteri-Menteri.

Dah ada di parlimen

Beliau yang berangkat ke Turkiye pada Selasa malam telah ke negara yang baru terjadi gempa bumi bagi memberi sokongan serta membawa dana sumbangan kepada negara terbabit dan Syria.

Sampaikan salam penghargaan dari kerajaan Turkiye

Menerusi posting di akaun media sosial rasmi beliau, Anwar sempat menyampaikan ucapan penghargaan Turkiye kepada Yang di-Pertuan Agong, kerajaan dan Parlimen Malaysia diatas salam takziah serta bantuan yang dihulurkan.

Stamina dia memang luar biasa

Sudah tentu stamina beliau yang turun sahaja dari pesawat terus menuju ke parlimen membuatkan ramai kagum memandangkan usianya yang sudah mencecah 75 tahun.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dengan tempoh perjalanan berbelas jam, sudah tentu keletihan boleh menguasai diri lebih-lebih lagi keberadaan di sana hanya sehari sahaja.

Sedang menahan diri…

Menteri yang ikut PM pun dah ada di parlimen

Baru menteri yang sebenar

Dalam pada itu, ketika berada di parlimen pagi tadi Ahli Parlimen Tambun, itu turut mencadangkan supaya petugas SMART yang terlibat dalam misi di Turkiye diberikan pingat serta elaun khas.

Ujar beliau lagi, ketika bertemu pasukan SMART di Turkiye, beliau begitu terkesan kerana masing-masing tidak mengeluh apabila ditugaskan ke sana dalam keadaan cuaca yang sejuk serta ancaman bahaya yang tidak terjangka.

Oleh sebab itu, beliau terdorong untuk memberikan penerangan kepada Dewan Rakyat agar semua tahu bahawa pasukan tersebut patut diberikan penghargaan sewajarnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Twitter, Facebook Anwar Ibrahim

Siti Hajar
Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan telah bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang berlaku pada masa akan datang berhubung pandemik baharu termasuk ancaman penyakit...

Spotlight

Pemain bola sepak terkenal dunia, Neymar dipercayai kantoi berlaku curang dengan teman wanitanya yang sarat hamil apabila tular video dirinya sedang berparti di sebuah...

Spotlight

Selebriti Indonesia, Lucinta Luna atau nama sebenarnya Muhammad Fattah mendedahkan dia mengalami ‘morning sickness’ yang teruk susulan kehamilannya. Menerusi hantaran yang dimuat naik oleh...

Spotlight

Penyanyi terkenal Indonesia, Nadin Amizah meluahkan rasa marahnya apabila diraba sewaktu mengadakan persembahan di salah satu daerah di Bandung. Nadin Amizah diraba Nadin yang...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.