Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

Seorang Lagi Atlet Muda Muaythai Negara Peroleh Kontrak One Championship

Selepas Johan Ghazali, seorang lagi atlet muda Muaythai negara iaitu Aliff Rakib terpilih untuk menandatangani kontrak bersama ONE Championship yang bernilai USD 100,000.

Tewaskan atlet Iran

Kejayaan tersebut dikongsikan Aliff menerusi posting di Instagramnya apabila menewaskan atlet daripada Iran secara KO atau ‘knock-out’.

View this post on Instagram

A post shared by Fight Record (@fight_record)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Atlet muda Muaythai dapat kontrak bernilai USD100,000

Ujarnya menerusi muat naik di salah satu perkongsian, jurulatih telah berjanji kepadanya untuk mendapatkan kontrak bersama ONE Championship.

“Tahun ini, jurulatih JP berjanji kepada saya bahawa kami akan mendapatkan kontrak bersama ONE Championship. Malam ini satu lagi kejayaan KO dan kami mendapatkannya.
“Malam ini saya memenangi pertarungan dengan KO dan menerima kontrak bernilai USD 100,000 untuk ONE. Malam ini adalah saat paling bahagia dalam hidup saya,” tulisnya.
View this post on Instagram

A post shared by Iman aliff🕊 (@aliff_rakib)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Atlet muda Muaythai ucap terima kasih kepada jurulatih

Atlet berusia 19 tahun itu turut mengucapkan ribuan terima kasih kepada jurulatih kerana percaya dan tidak henti memberikan semangat kepadanya untuk bertarung dengan saingannya.

“Terima kasih kepada jurulatih saya yang selalu memberi semangat dan buatkan saya percaya kepada diri sendiri. Terima kasih kepada bos Pachet dan semua rakan-rakan saya di kem, saya sayang anda semua. Alhamdulillah untuk semuanya,” ujarnya.

Susulan daripada kemenangan yang diperoleh, Aliff Rakib telah ditawarkan kontrak bersama ONE Championship bernilai USD 100,000 serta bonus sebanyak USD 10,000.

View this post on Instagram

Advertisement. Scroll to continue reading.

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Artikel lain: “Saya Dapat Kontrak ONE Championship Sebelum Memiliki Lesen Memandu”- Johan Ghazali

Terdahulu, atlet berusia 16 tahun, Johan Ghazali telah berjaya melakar sejarah dengan mengikat kontrak ONE Championship bernilai USD 100,000.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ujarnya, dia mendapat Kontrak ONE Championship sebelum memperoleh lesen memandu memandangkan masih lagi belum berusia 17 tahun.

Sumber: Instagram Aliff Rakib

 

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Siti Hajar
Ditulis oleh Siti Hajar

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.