Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Akui ‘Dihamili’ 16 kali, Cerita Penyanyi ‘Sulit Lupakan Rehan’ Buat Ramai Pening

Jika anda pengguna media sosial, sudah tentu terdengar orang ramai sibuk bercerita atau menyanyikan lagu ‘begitu sulit lupakan Rehan’ sehingga suara wanita terbabit terngiang-ngiang di telinga.

Selepas video dan lagunya tular, wanita dikenali sebagai Intan Lembata Bunting telah dipanggil ke stesen televisyen Indonesia dan bercerita siapakan sebenarnya ‘Rehan’ apabila namanya kerap diucapkan dan dimasukan dalam lirik lagu milik The Junas bertajuk Cukup Dikenang Saja.

Kali pertama jumpa ‘Rehan’ di hutan

Disebabkan dirinya viral selepas video TikTok berkenaan tersebar meluas, dia telah dipanggil ke beberapa podcast untuk berkongsi kisahnya bersama ‘Rehan’.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menerusi potongan video yang dimuat naik ke @_podcastindonesia, Intan Lembata Bunting telah bercerita bagaimana dia bertemu dengan ‘Rehan’.

@_podcastindonesia

19.57 #podcast #intanlembata #raihan #anggacandra #viral

♬ suara asli – Powerengers bunting – Intan Lembata bunting

Jagung dan pokok menjadi saksi

Menurutnya, dia telah tertidur di dalam hutan sewaktu menanam jagung dan bermimpi lelaki terbabit yang sama sekali tidak pernah dikenalinya di alam nyata.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dia juga menyatakan yang badannya yang berisi itu bukanlah disebabkan berat badan berlebihan tetap ‘dihamili’ sebanyak 16 kali oleh ‘Rehan’.

@_podcastindonesia

Raihan mana raihan #podcast #intanlembata #raihan #anggacandra #viral

♬ suara asli – Powerengers bunting – Intan Lembata bunting

Auto berdekah tengok dia merepek

Halusinasi yang dikongsikan wanita terbabit benar-benar membuatkan netizen pening dan keliru sama ada ceritanya itu sahih ataupun tidak.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Namun kebanyakan mereka sedar bahawa apa yang dikongsikan adalah satu khayalannya sahaja lebih-lebih lagi sewaktu dia becerita tentang dirinya yang hamil anak kepada lelaki yang amat dicintainya itu.

Banyak sangat tengok sinetron

Nasib dia tak mimpi jagung

Dunia khayalan dunia impian

 

Sumber: TikTok @_podcastindonesia

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Kumpulan Bunkface mempersembahkan lagu rasmi Malaysia Madani buat kali pertama dalam program dialog anak muda Temu Anwar di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), Kuala...

Sukan

Pemain badminton Indonesia, Syabda Perkasa, 21, dilaporkan meninggal dunia dalam satu nahas kemalangan yang berlaku di Pemalang, Jawa Tengah, pada awal pagi Isnin. Tragedi...

Spotlight

Penceramah bebas, Ustaz Azhar Idrus (UAI) yang dimasukkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) sebelum ini dilaporkan semakin sihat. Menurut laporan BH Online, namun...

Dunia

Pada awal Januari lalu, seorang remaja perempuan Singapura diejek oleh sesetengah netizen kerana berkongsi video menzahirkan rasa gembira menerima beg berjenama pertamanya dari bapa...

Advertisement