Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

Akibat Sepak Pengadil, Kontrak Yazan Al-Arab Ditamatkan – Selangor FC

Selangor FC mengeluarkan satu kenyataan berikutan insiden membabitkan salah seorang pemainnya, Yazan Al-Arab yang bertindak menyepak pengadil dalam perlawanan menentang Terengganu FC pada 24 September lalu.

Dalam kenyataan pada Selasa, Selangor FC berkata kelab mereka telah menjalankan satu Prosiding Tatatertib berhubung insiden tersebut.

Berdasarkan prosiding, pihak mereka telah mengambil keputusan untuk menamatkan kontrak Yazan Al-Arab bersama Selangor FC melalui penamatan kontrak bersama secara serta-merta.

“Kami di Selangor FC mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yazan Al-Arab di atas khidmat dan bakti beliau buat Red Giants sepanjang dua musim bersama dengan Kelab.

“Kelab ingin mengucapkan selamat maju jaya dan mendoakan yang terbaik untuk masa depan Yazan. Terima kasih, Yazan,” kata kenyataan tersebut.

Terdahulu, insiden berkenaan berlaku selepas tamat perlawanan menentang Terengganu FC yang menunjukkan Selangor tewas dengan agregat 3-1.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Disebabkan tidak berpuas hati dengan keputusan akhir, Yazan dilihat telah menyepak pengadil perlawanan tersebut Mohd Hasrol Mohd Amir.

Sumber: Facebook Selangor FC

Anis Rabiatul
Ditulis oleh Anis Rabiatul

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kerajaan akan menbuat pengumuman khas kenaikan gaji 1.5 juta penjawat awam yang akan dibuat pada Jumaat, 16 Ogos depan. Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) memaklumkan...

Sosial

Tular di media sosial sepasang suami isteri warga emas yang ditemukan meninggal dunia dan membusuk di dalam bilik rumah mereka di kawasan Jonggol, Jawa...

Lokal

Jenazah Nur Farah Kartini Abdullah difahamkan akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kampung Lereng Bukit, Miri Sarawak bagi proses pengebumian pada hari ini....

Sosial

Bapa kepada salah seorang mangsa yang lemas Air Terjun Jami, Maros, Sulawesi Selatan pada Jumaat tahan tangis selepas menerima berita anak perempuannya lemas. Menerusi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd