Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Wanita 76 Tahun ‘Hidup Semula’, Menggelupur Ketuk Keranda Minta Keluar

Baru-baru ini, kecoh di media sosial apabila seorang wanita di Ecuador telah hidup semula dalam keranda sewaktu upacara  pengebumiannya sehingga menjadi bualan hangat ramai.

Menurut laporan Sinar Harian, perkara tersebut disahkan sendiri oleh anak mangsa iaitu Gilbert Balberan yang mengatakan ibunya bertindak mengetuk keranda dan kemudiannya dibantu oleh dua orang lelaki untuk keluar daripada keranda terbabit.

Balberan telah mendapatkan keranda tersebut yang diberi oleh keluarga miskin selepas Hospital Awam Marin Icaza di bandar Babahoyo mengesahkan kematian ibunya pada Jumaat.

“Pihak hospital turut memberikan sijil kematian kepada kami,” katanya sambil menambah ibunya kini dirawat di hospital sama dan memberi tindak balas positif.

Difahamkan, ibunya yang dikenali sebagai Bella Montoya, 76, telah dimasukkan ke hospital kerana strok dan jantungnya dikatakan terhenti sebelum kematiannya tiba.

Advertisement. Scroll to continue reading.

gambar hiasan

Ekoran kejadian itu, pihak Kementerian Kesihatan telah menubuhkan sebuah jawatankuasa bagi menjalankan siasatan selain menyelia perkembangan Montoya.

Sumber: Sinar Harian

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kerajaan bersetuju melaksanakan Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 3.0 dengan konsep dan format baharu di bawah Kementerian Pertahanan (MINDEF). Menteri Pertahanan, Datuk Seri Mohamed...

Lokal

Seramai 45 orang termasuk tujuh kanak-kanak dilaporkan terperangkap dalam kejadian kepala air ketika pertandingan memancing di sebuah kolam berhampiran Kampung Longob, Jalan Tandek, Kota...

Spotlight

Ahli gusti profesional, John Cena mengumumkan akan bersara daripada sukan yang diminatinya, WWE pada tahun depan selepas dua dekad terlibat dalam gelanggang tersebut. Menerusi...

Nasional

Penutupan pintu pagar balai polis selepas jam 10 malam di seluruh negara tidak akan menjejaskan proses penyampaian perkhidmatan polis kepada masyarakat apabila ia mula...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd