Penggantungan Datuk Noor Azman Rahman sebagai Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) telah tamat, sekali gus membolehkan beliau kembali menggalas tanggungjawab itu berkuat kuasa serta-merta.
Keputusan itu dibuat oleh Jawatankuasa Tatatertib FAM dalam mesyuarat mereka pada 7 Januari lalu selepas meneliti keseluruhan fakta dan laporan berkaitan kes berkenaan.
Noor Azman Tak Salah
“Saya berterima kasih kepada semua pihak atas kepercayaan dan sokongan yang diberikan.
“Fokus saya kini adalah untuk memacu FAM ke arah pentadbiran yang lebih cekap dan berintegriti,” katanya Noor Azman.
Sebelum ini, Jawatankuasa Eksekutif FAM pada 22 Disember 2025 telah meneliti laporan Jawatankuasa Siasatan Bebas (IIC) dan memutuskan penggantungan Noor Azman berkuat kuasa sejak 17 Oktober 2025, bagi membolehkan kes tersebut dirujuk kepada Jawatankuasa Tatatertib untuk tindakan lanjut.
Artikel lain: Isu Dokumentasi : FAM Sahkan Setiausaha Agung Digantung Tugas Serta-Merta
Mesyuarat Jawatankuasa Tatatertib yang dipengerusikan Datuk Dr. Baljit Singh Sidhu mengambil kira tempoh penggantungan yang telah dilalui serta laporan IIC bertarikh 15 Disember 2025 sebelum membuat keputusan muktamad.
Keputusan terbaharu itu juga menjelaskan bahawa Noor Azman hanya didapati terlibat dalam isu kecuaian pentadbiran dan tidak bersalah atau terbabit dalam sebarang pemalsuan dokumen seperti yang pernah didakwa sebelum ini.
Sumber: FAM










































