Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bisnes

Kerjasama Dengan Microsoft, Truecaller Bakal Boleh Jawab Panggilan Telefon Guna Suara Pemilik?

Aplikasi telefon pintar, Truecaller mengumumkan bahawa perisian terkini aplikasi mereka boleh menjawab panggilan telefon bagi pihak pengguna dengan menggunakan suara sebenar mereka pada pagi ini.

Menerusi satu kenyataan, wakil Truecaller RohitG berkata, Truecaller dengan bangganya mengumumkan perkongsian dengan Microsoft untuk menggunakan teknologi Suara Peribadi baharu daripada Microsoft Azure AI Speech.

Foto: Laman WEB Truecaller

“Pembantu AI Truecaller, yang pertama kali diperkenalkan pada Sep 2022, telah pun menggabungkan pelbagai teknologi AI yang boleh menjawab panggilan telefon secara automatik untuk anda, menyaring panggilan, menerima mesej, membalas bagi pihak anda atau merakam panggilan untuk tontonan anda kemudian,” katanya.

Dia juga berkata, pengguna Truecaller Assistant kini boleh mencipta versi digital menggunakan sepenuhnya suara mereka sendiri untuk diguna dalam Assistant selepas penambahan Suara Peribadi Microsoft tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Ini bermakna jika anda sudah mempunyai Assistant pada apl Truecaller anda, anda boleh meminta pemanggil anda mendengar versi suara anda yang direplikasi dan sahih dan bukannya salah satu daripada banyak pembantu digital yang ditawarkan,” ujarnya lagi.

Dia turut memberitahu ciri tersebut dikenali sebagai Personal Voice, manakala demo yang memperlihatkan bagaimana ciri itu digunakan dan berfungsi telah dipamerkan pada persidangan Microsoft Build di Seattle.

Foto: zeebiz.com

“Dengan ciri Suara Peribadi baharu daripada Microsoft Azure AI Speech dalam Truecaller, pengguna akan dapat merakam beberapa saat suara mereka sendiri untuk mencipta suara digital, sambil menyediakan Truecaller Assistant,” tambahnya lagi.

Untuk makluman, Personal Voice kini sedang dilancarkan secara beransur-ansur di semua negara yang bermula di Amerika Syarikat, Kanada, Australia, Afrika Selatan, India, Sweden dan Chile, serta tidak lama lagi akan tersedia di negara lain.

Sumber: Truecaller

Advertisement. Scroll to continue reading.

Avatar
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Bisnes

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan bakal menyertai Kumpulan BRICS (sebuah kesatuan ekonomi yang terdiri daripada negara-negara Brazil, Rusia, India, China, dan Afrika...

Spotlight

Rosé Blackpink telah menandatangani kontrak pengurusan dengan anak syarikat YG Entertaiment, The Black Label dan kini sedang dalam proses mempersiapkan muzik baharu untuk dipersembahkan...

Lokal

Polis sedang memburu empat lelaki bertopeng yang terlibat kes samun menggunakan senjata api di sebuah kedai emas dalam bangunan pusat beli belah di Metro...

Lokal

Polis berjaya mengesan pelaku dalam video tular di media sosial sejak semalam yang memaparkan seorang lelaki memukul seorang wanita, dipercayai isterinya di sebuah hotel...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd