Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Jenazah Guru Pelatih Terkena Renjatan Dijangka Dikebumikan Di Sabah

Jenazah guru pelatih yang meninggal dunia akibat renjatan elektrik ketika membantu melakukan kerja pasca banjir di sebuah sekolah di Segamat, Johor dijangka akan dikebumikan di kampung halamannya di Sabah.

Menurut laporan BH Online, jenazah Saiful Asyraf Mukhtar masih ditempatkan di Jabatan Forensik, Hospital Daerah Segamat (HDS) sementara dituntut oleh warisnya.

Selasa pagi akan diterbangkan ke Sabah

“Jenazah masih berada di Jabatan Forensik HDS, belum dituntut kerana waris bercadang membawanya pulang untuk dikebumikan di Membakut, Penampang.
“Proses membabitkan urusan penerbangan untuk membawa jenazah biasanya mengambil masa,” kata sumber.

Waris dan ahli keluarga Allahyarham yang berusia 21 tahun itu dipercayai sibuk menguruskan beberapa perkara berkaitan dokumen sebelum menuntut jenazah.

Segamat – KLIA – Kota Kinabalu

Semalam, media melaporkan guru pelatih dari Institiut Pendidikan Guru (IPG) Bahasa Antarabangsa Kuala Lumpur itu maut selepas terkena renjatan ketika sedang membersihkan kerusi dan meja di luar makmal Sekolah Kebangsaan (SK) Pogoh.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Difahamkan, Allahyarham yang hadir bersama sekumpulan rakan guru pelatih sedang menggunakan alat penyembur air atau ‘water jet’ sebelum berlaku renjatan yang kemudiannya rebah.

Sumber: BH Online (Ahmad Ismail), Facebook search

+ posts

Avatar
Ditulis oleh Nor Hidayah

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Mayat lelaki yang ditemui maut di hadapan tandas awam Dataran Lemang Manek Urai, Kuala Krai pada Isnin lalu didapati meninggal dunia akibat ditikam ketika...

Dunia

Duta Besar Amerika Syarikat (AS) ke Malaysia, Edgard D Kagan menjelaskan bahawa boikot terhadap beberapa syarikat rantaian berkaitan AS di Malaysia hanya merugikan rakyat...

Dunia

Pengkritik Islam dan pelarian Iraq, Salwan Momika dilaporkan telah meninggal dunia dan mayatnya dijumpai di Norway pada Selasa lalu. Menurut laporan The Economic Times,...

Lokal

Jenazah pelajar Malaysia, Megat Ashman Aqif Megat Irman Jefni yang maut dalam kemalangan di New Zealand minggu lalu telah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd