Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Jenazah Guru Pelatih Terkena Renjatan Dijangka Dikebumikan Di Sabah

Jenazah guru pelatih yang meninggal dunia akibat renjatan elektrik ketika membantu melakukan kerja pasca banjir di sebuah sekolah di Segamat, Johor dijangka akan dikebumikan di kampung halamannya di Sabah.

Menurut laporan BH Online, jenazah Saiful Asyraf Mukhtar masih ditempatkan di Jabatan Forensik, Hospital Daerah Segamat (HDS) sementara dituntut oleh warisnya.

Selasa pagi akan diterbangkan ke Sabah

“Jenazah masih berada di Jabatan Forensik HDS, belum dituntut kerana waris bercadang membawanya pulang untuk dikebumikan di Membakut, Penampang.
“Proses membabitkan urusan penerbangan untuk membawa jenazah biasanya mengambil masa,” kata sumber.

Waris dan ahli keluarga Allahyarham yang berusia 21 tahun itu dipercayai sibuk menguruskan beberapa perkara berkaitan dokumen sebelum menuntut jenazah.

Segamat – KLIA – Kota Kinabalu

Semalam, media melaporkan guru pelatih dari Institiut Pendidikan Guru (IPG) Bahasa Antarabangsa Kuala Lumpur itu maut selepas terkena renjatan ketika sedang membersihkan kerusi dan meja di luar makmal Sekolah Kebangsaan (SK) Pogoh.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Difahamkan, Allahyarham yang hadir bersama sekumpulan rakan guru pelatih sedang menggunakan alat penyembur air atau ‘water jet’ sebelum berlaku renjatan yang kemudiannya rebah.

Sumber: BH Online (Ahmad Ismail), Facebook search

Nor Hidayah
Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan telah bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang berlaku pada masa akan datang berhubung pandemik baharu termasuk ancaman penyakit...

Sosial

Seluruh rakyat Malaysia masih berasa hiba dengan pemergian anjing pengesan milik Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) dikenali sebagai Blake yang pernah diangkat menjadi ‘hero’ tragedi Batang...

Spotlight

Pemain bola sepak terkenal dunia, Neymar dipercayai kantoi berlaku curang dengan teman wanitanya yang sarat hamil apabila tular video dirinya sedang berparti di sebuah...

Sukan

Perlawanan antara Selangor FC dan Terengganu FC semalam berakhir dengan layangan kad merah daripada pengadil kepada pemain pertahanan import Selangor FC, Yazan Al-Arab. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.