Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sosial

Bapa Menangis Anak Bawah Umur Dinikahi Pengurus Sekolah Pondok Tanpa Izinnya

Seorang bapa meluah rasa terkilan sambil menangis selepas mendapati anak perempuannya telah dinikahi dengan pengurus sekolah pondok anaknya tanpa izinnya.

Memetika laporan tvonenews, bapa yang bernama Mat Rokim hanya mendapat tahu tentang perkara itu selepas penduduk di kampung mengatakan anaknya sudah hamil.

Bapa menangis anak dinikahi pengurus sekolah pondok tanpa izinnya

Bapa Menangis Anak Dinikahi Tanpa Izinnya

“Orang kampung cakap anak saya mengandung. Kemudian saya minta ahli keluarga saya untuk tanyakan hal ini kepada anak saya,” katanya.

Mat Rokim kemudian meminta kepastian daripada anak gadisnya sendiri dan terbongkarlah kisah dia dikahwini secara siri atau tidak berdaftar pada pejabat agama.

Namun apa yang lebih mengejutkan, anak gadisnya yang masih bawah umur itu telah dikahwini oleh pengurus sekolah pondok berkenaan pada Ogos 2023.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bapa Menangis Anak Dinikahi Tanpa Izinnya

“Bila saya tanya anak saya, rupanya perkara itu betul. Rupanya anak saya sudah dinikahi secara siri oleh pengurus pondok itu,” ujarnya.

Namun apa yang lebih memilukan adalah apabila Mat Rokim menitikkan air mata sambil meluahkan anaknya yang berusia 16 tahun itu tidak pernah berkongsi akan hal  tersebut.

Anak saya tidak pernah cerita tentang perkara itu. Ibu bapa mana yang tidak sakit. Hancur hati saya,” luahnya sambil menangis.

Tambah Mat Rokim, anaknya juga sudah tidak mahu keluar rumah kerana malu  terhadap orang kampung dengan kejadian yang menimpa dirinya.

Bapa Menangis Anak Dinikahi Tanpa Izinnya

Mat Rokim juga merayu kepada pasukan polis daerah Lumajang untuk mempercepatkan siasatan mereka kerana sehingga kini, pelaku masih belum ditangkap walaupun laporan telah difailkan pada 14 Mei lalu.

“Saya tak kuat tengok anak saya diperkatakan dengan orang ramai,” ujarnya.

Dalam pada itu, Mat Rokim turut mendedahkan pelaku yang menikahi anaknya tanpa kebenaran ada bertemu dengan keluarga untuk memohon maaf namun beliau enggan menerimanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Selain itu, Mat Rokim turut berkongsi pelaku dan anaknya tidak tinggal bersama namun pelaku akan menghantar seseorang untuk menjemput anak gadis itu untuk melakukan hubungan suami isteri.

“Saya tak terima anak saya diperlaku seperti itu. Dia minta maaf, tapi saya tak nak terima. Dia tidak pernah datang ke rumah untuk meminag anak saya, dia minta kawan untuk jemput anak saya,” katanya.

Sumber: tvonenews, Instagram Jawapos

Anis Rabiatul
Ditulis oleh Anis Rabiatul

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Nasional

Kerajaan akan menbuat pengumuman khas kenaikan gaji 1.5 juta penjawat awam yang akan dibuat pada Jumaat, 16 Ogos depan. Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) memaklumkan...

Lokal

Jenazah Nur Farah Kartini Abdullah difahamkan akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kampung Lereng Bukit, Miri Sarawak bagi proses pengebumian pada hari ini....

Sosial

Tular di media sosial sepasang suami isteri warga emas yang ditemukan meninggal dunia dan membusuk di dalam bilik rumah mereka di kawasan Jonggol, Jawa...

Sosial

Bapa kepada salah seorang mangsa yang lemas Air Terjun Jami, Maros, Sulawesi Selatan pada Jumaat tahan tangis selepas menerima berita anak perempuannya lemas. Menerusi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd