Selepas kontroversi isu bendera terbalik, pemilik kedai perkakasan sedia berdepan dengan sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil terhadapnya.
Isu Jalur Gemilang terbalik
Menurut laporan Harian Metro, Pang Chin Tiang, 59, berkata, dia tidak pernah terlepas memasang dan mengibarkan Jalur Gemilang setiap tahun di premisnya yang beroperasi sejak 10 tahun lalu apabila menjelang sambutan Hari Kemerdekaan.
Namun begitu, terdapat kesilapan Jalur Gemilang terbalik berlaku tahun ini yang tidak disengajakan tetapi dia bersedia mengambil tanggungjawab dan menanggung segala akibat daripada perbuatannya itu.

Foto: NSTP
“Perkara ini (pasang bendera terbalik) bukan sengaja berlaku tetapi ada sedikit (salah), masa itu belum lagi ikat (pasang) dan terus saya ambil tangga pergi ubah.
