Seorang jemaah lelaki meninggal dunia selepas menunaikan solat Isyak dan mengikuti tazkirah tentang wakaf di sebuah masjib yang terletak di Parit Buntar, Perak, baru-baru ini.
Menerusi hantaran yang dimuat naik oleh seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Muhammad Radzi Arab, arwah yang dipercayai guru Sekolah Menengah Kebangsaan Mutiara Impian rebah secara tiba-tiba selepas melangkah keluar dari pintu utama masjid, dalam keadaan masih berwuduk.
Meninggal dunia selepas solat Isyak
“Permergian hamba Allah SWT selepas solat Isyak berjemaah. Malam Jumaat serta dalam keadaan berwuduk,” ujarnya.
Artikel lain: Wanita Tak Henti Luah Syukur, Dikurniakan Zuriat Selepas 19 Tahun Berkahwin
Pemergian yang dicemburui
Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen menzahirkan ucapan takziah kepada keluarga Allahyarham malah mereka mencemburui pemergiannya dalam keadaan penuh mulia.
Semoga ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman
Malah, ada seorang individu yang mengakui sahabat kepada arwah berkata, guru itu sering menghadiri majlis ilmu dan sangat menghormati golongan ulama.
Dalam pada itu, ramai berharap arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman dan keluarganya kuat menghadapi ujian kehilangan insan tersayang.
Sumber: Facebook @Muhammad Radzi Arab
