Connect with us

WOW

Wanita Selamat Lahirkan Anak Ke-22, Risau Nak Pergi Hospital Sebab Covid-19

Melahirkan zuriat bukan satu perkara yang mudah malah menyakitkan namun itulah kehebatan seorang ibu dan pengorbanan yang besar dilakukan.

Baru-baru ini, seorang wanita berusia 45 tahun yang dianggap ‘Supermum’ telah selamat melahirkan cahaya mata ke-22 walaupun dalam keadaan negaranya dijangkiti Covid-19.

Sue Radford menyatakan kebimbangannya apabila dia harus melahirkan bayi ketika jangkitan wabak tersebut sedang merebak di United Kingdom.

“Saya berasa takut untuk pergi ke hospital dengan keadaan yang sangat membimbangkan. Saya risau jika Noel tidak dibenarkan untuk tinggal bersama saya.

“Kami sedang berkurung di rumah dan tidak patut meninggalkannya hanya untuk pergi ke hospital tetapi apabila saya sampai, saya rasa selamat berada di situ.
“Ia merupakan kelahiran pelik tetapi bagi saya, ia adalah pengalaman terbaik yang pernah saya alami. Kami tidak boleh mendaftar nama bayi kami kerana kes jangkitan Covid-19,” ujarnya.

Sue Radford yang meluangkan masa lebih 800 minggu sepanjang kehamilannya telah berjanji bahawa ini akan menjadi bayi yang terakhir walaupun pernah berkata sedemikian sebelum ini.

Sumber: The Sun

Continue Reading
Advertisement

Trending