Connect with us

Cute

Walau Hanya Guna Telefon Lama, Bapa Ini Tetap Bangga Rakam Persembahan Anaknya

Baru-baru ini, tular 1 video memperlihatkan seorang bapa merakam anaknya menggunakan sebuah telefon bimbit lama. Difahamkan lagi, ketika itu anaknya sedang membuat persembahan ‘choral speaking’ bagi acara perpisahan sekolah.

Menerusi video berkenaan, kelihatan sekumpulan pelajar sedang mempersembahkan ‘choral speaking’ di hadapan guru dan ibu bapa.

Namun apa yang mencuri perhatian ramai adalah gelagat seorang lelaki yang sedang merakam persembahan itu menggunakan telefon bimbit model lama untuk mengabadikan momen indah anaknya.

Orang lain guna ‘smartphone’, bapa ini guna telefon lama je

Biarpun ibu bapa lain merakam persembahan anak mereka menggunakan ‘smartphone’ model baru dan canggih, lelaki tersebut tidak menghiraukannya malah tetap merakam gelagat anak tersayang.

Bukan itu sahaja, dia juga kelihatan sangat bangga apabila merakam momen indah anaknya sehingga habis persembahan. Sudah tentu apabila tiba di rumah nanti video itu akan ditonton bersama dengan si ibu!

Advertisement

Video tersebut telah menerima pelbagai reaksi daripada netizen yang mana rata-rata mereka tersentuh melihat ketulusan si bapa.

Ada juga yang meluahkan rasa rindu terhadap arwah bapa masing-masin yang telah pergi menghadap ilahi.

Rindu arwah ayah

Walaupun kabur, tapi ayah pasti bahagia

Sedihnya tengok

Balik rumah mesti tonton bersama si ibu

Semoga rezeki si bapa melimpah ruah

Advertisement

Sumber: Facebook Heri Susanto, Instagram @tante_rempong_

 

 

"Manusia itu asalnya dari tanah, makan hasil tanah, berdiri di atas tanah, akan kembali ke tanah. Kenapa masih bersifat langit?" - Hamka

Continue Reading
Advertisement

Trending