Connect with us

WTF

“Wabak Pandemik Tak Wujud, Media Adalah Kanser Sebenar” -Penyokong Trump

Semenjak penularan wabak pandemik COVID-19, Amerika Syarikat dilihat mencetuskan pelbagai kontroversi yang sudah tentunya mendapat kecaman daripada kebanyakan penduduk dunia.

Bukan sahaja rakyat malah Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump turut mendapat kritikan ramai apabila sering membuat keputusan yang tidak releven sepanjang COVID-19 menular di Amerika sehingga kematian di negara itu menaik dengan mendadak.

“Tiada istilah wabak pandemik…”

Di Twitter, sebuah video yang telah mencetuskan kemarahan orang ramai memaparkan sekumpulan golongan penyokong tegar Presiden Donald Trump, menggesa agar perintah berkurung ditamatkan.

Golongan ini dilihat melakukan perhimpuan tunjuk perasaan dan kebanyakan mereka menggesa agar ekonomi di negara itu berjalan semula seperti biasa.

 

Advertisement

Malah kebanyakan mereka mengataka bahawa hak asasi mereka sebagai rakyat telah dicabul apabila pelbagai aktiviti termasuk bekerja dan juga mencari rezeki buat keluarga tidak dibenarkan sama sekali.

Dalam masa 7 minggu sahaja, Amerika Sayrikat dilaporkan telah mencatatkan angka kematian sebanyak 37,000 nyawa yang terkorban akibat COVID-19.

Sumber: Twitter.

Story (dicyduk!)

Continue Reading
Advertisement

Trending