Connect with us

Inspirasi

Utamakan Akhirat, Pemain Bola Kedah Tawar 10 Lelaki Belajar Mengaji Bersama

Setiap orang pasti mempunyai cara yang tersendiri untuk melakukan amal ibadah dan mengumpul pahala sementara hidup di dunia ini. Namun, ada segelintir insan ini suka melakukan kebaikan sambil mengajak orang sekelilingnya melaksanakannya sekali.

Seorang pemain bola dibagaian pertahanan Kedah, berkongsikan hasratnya melalui laman Facebook miliknya dengan mengajak kepada golongan lelaki yang ingin mempelajari Al-Quran di rumahnya sendiri.

Tak payah bayar, asalkan ada usaha!

Tambahnya lagi, dia hanya mampu membuka peluangan ini hanya kepada golongan lelaki bawah usia 40 tahun dengan bilangan 10 orang terawal sahaja. Lebih mengagumkan lagi, dia tidak meminta sebarang bayaran dan mereka hanya perlu menghadirkan diri di kediaman miliknya sahaja.

Jangan malu, jangan segan!

Pesannya lagi, dunia semkin menghampiri akhit zaman dan Azmeer menyeru kepada kaum muslimin sekalian untuk terus mengaji walaupun 1 muka surat pada setiap hari.

Usaha dipuji oleh orang ramai

Semoga Allah memberkati kamu…

Doakan sentiasa dimurahkan rezeki

“Ini namanya mengakhiratkan ummah…”

Semoga niat murni pemain bola ini akan dipermudahkan dan menerima balasan yang setimpal dengan keikhlasan yang telah ditonjolkan olehnya.

Sumber: Facebook.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending