Connect with us

WTF

Tular Disisih Keluarga, Insan Tampil Rungkai Kisah Mualaf Tidur Tepi Tong Sampah!

Minggu lalu, ramai yang meruntun jiwa mengenai perihal seorang mualaf yang berusia dikatakan telah dihalau oleh keluarga sendiri setelah mengetahui dirinya memeluk agama islam.

Lebih memilukan, pakcik mualaf berkenaan terpaksa tidur di sekitar kawasan lapang berdekatan yang berdekatan dengan tong sampah besar ekoran masjid berdekatan yang terpaksa ditutup.Seorang gadis prihatin telah tampat menghulurkan bantuan buat mualaf berkenaan dan kisah ini dikongsikannya di laman Twitter.

Pencerahan & nasihat, fakta sebenar kes pakcik ini…

Disebabkan perkara ini menjadi tular dan meraih perhatian orang ramai untuk turut menyalurkan sumbangan, seorang lelaki yang bekerja dibahagian zakat, Faisal Rahim telah mengemukakan kisah sebenar mengenai pakcik mualaf terbabit.

Sudah semestinya, cerita sebenarnya oleh lelaki ini amat berlainan dengan perkara yang diwar-warkan sebelum ini. Agak memeranjatkan apabila sebenarnya pakcik berkenaan tidak dibuang keluarga dan dirinya juga terpalit dengan kancah dadah.

Dah banyak kali tangkapa dilakukan atas beliau!

Jangan terus kutip bantuan dari orang ramai

Bukan kali pertama, selalu sangat terlaku!

Semak maklumat dari pihak yang sahih dahulu

“Tanya dulu orang sekeliling tentang mereka…”

Bantuan sebelumnya dah diagihkan sebaiknya!

Orang ramai disarankan untuk:

Untuk maklumat tambahan, pakcik mualaf tersebut telah dimasukkan semula ke Rumah Transit Anjung Budi yang terletak di Kuala Lumpur. Sumbangan yang telah dihulurkan melalui gadis tersebut juga telah diuruskan sebaiknya.

Advertisement

Sumber: Twitter. 

Continue Reading
Advertisement

Trending