Connect with us

Cute

Tindakan Pelik Kucing Selamatkan Tuannya Dari Jadi Mangsa Maut Ular Tedung

Ramai yang masih tidak tahu bahawa, membela bintang peliharaan seperti anjing dan kucing banyak memberi manfaat dalam kehidupan seseorang. Bukan sahaja dapat mengatasi masalah stress, malah mereka juga turut boleh mengesan bahawa yang boleh mengancam tuan mereka terutamanya di sekitar kawasan rumah.

Senario ini telah disaksikan dan dirasai oleh seorang pemilik kucing, yang boleh dikatakan hampir maut dan menjadi mangsa ular tedung tanpa sedar.

“Didi terjenguk2 ke bahagian tepi dinding dapur…”

Menurut perkongsiannya melalui Harian Sarawak, tindakan kucing peliharaannya Didi telah berjaya menemukan seekor ular tedung yang sedang tersorok di bawah almari.

 

Macam nak beritahu ada sesuatu!

Ular sembunyi agak lama…

Ular berjaya dibunuh, buang ke sungai

Disebabkan tindakan yang telah dilakukan oleh kucing peliharaannya itu, nyawa yang berada didalam rumah terbabit telah berjaya diselamatkan. Ramai yang memuji kepantasan kucing berkenaan dalam mengesan bahaya yang tidak disendari oleh pandangan mata kasar manusia.

Disini terbukti bahawa, setiap ciptaan tuhan itu perlu dihargai dan disayangai kerana pasti mereka akan membalas jasa serta budi tersebut dengan caranya yang tersendiri.

Sumber: Harian Sarawak.

Continue Reading
Advertisement

Trending