Connect with us

Infozon

Tidur Berhadapan Kipas, Wanita Dijumpai Mati Akibat Suhu Yang Terlampau Sejuk!

Sudah banyak kematian yang tidak jangka bakal terjadi berlaku sejak kebelakangan ini. Tidak kisahlah sama ada kematian yang melibatkan kemalangan, kesihatan ataupun apa sahaja, pastinya akan mengejut kebanyakan pihak terutamanya ahli keluarga si mati sendiri.

Di Thailand, seorang wanita lanjut usia telah ditemui mati di dalam biliknya sendiri. Wanita berkenaan telah dijumpai tidak sedarkan diri dalam biliknya pada 11 Disember 2019 paa jam 7 pagi.

Cuaca sejuk jadi punca kematian!

Menurut laporan, punca kematian wanita berusia 57 tahun itu adalah disebabkan oleh cuaca sejuk yang melampau telah melanda negara Thailand sejak kebelakangan ini.

Kipas kaki masih lagi terpasang

Semasa pihak berkuasa tiba di rumah mangsa, dia mendapati bahawa kipas milik si mati masih lagi terpasang dan berfungsi seperti biasa.

Polis juga menyatakan bahawa mangsa hanya berpakaian nipis dan berseluar pendek, dan terbaring berdekatan dengan kipas berkenaan. Ia mungkin penyebab kepada wanita berkenaan mati dalam kesejukan.

Daerah Chauyaphum, Thailand kini telah menerima sebanyak 5 kes kematian akibat kesejukkan. Orang ramai dinasihatkan untuk sentiasa berpakaian tebal dan berada didalam keadaan yang hangat.

Sumber: Era Je.

Story (dicyduk!)

Continue Reading
Advertisement

Trending